Седми редован колегијум
Осми редован колегијум
Седми редован колегијум
Осми редован колегијум

Трећа редовна седница Савета МУО

Седницом председава мр Слободан Јоловић, председник  Савета Моравичког управног округа. Седници присуствују Јадранка Достанић, заменик председника општине Горњи Милановац, Мирјана Ђоковић, помоћник градоначелника Града Чачка и Миливоје Доловић, заменик председника општине Лучани.

 

Информација о раду републичких инспекција на подручју Моравичког управног округа у првих шест месеци 2017. године

 

Слободан Јоловић, председник Савета МУО, обавестио је присутне да су  руководиоци инспекцијских служби доставили скраћени извештај о раду својих инспекција, за првих 6 месеци 2017. године. У писарници  округа, за првих 6 месеци заведено је укупно 4490 предмета, активних је 2721, а архивираних 1654. Јоловић је истакао да су инспектори на основу посебног Плана координисаних инспекцијских надзора, вршили контролу нелегалног рада такси превозника, угоститељских објеката, конфекцијских радионица и др. Контрола комуналне хигијене и стања на путевима, била је предвиђена посебним планом, али није дала задовољавајуће резултате, па из тих разлога треба предузети све мере како би се ове негативне појаве отклониле.

 

Јадранка Достанић, заменик председника општине Горњи Милановац, истакла је проблем нелегалног такси превоза, који постоји на територији њене општине, јер нелегални такси превозници долазе из Чачка и купе путнике испред болнице у Милановцу.

 

Слободан Јоловић, председник Савета МУО предложио је да саобраћајни инспектори из Горњег Милановца обиђу локације, на којима се окупљају нелегални такси превозници, запишу регистарске бројеве њихових аутомобила и доставе инспекторима рада, како би уз асистенцију ПУ Чачак извршили контроле.

 

Информација о реализацији плана уписа у средње и основне школе на подручју Моравичког управног округа

 

Слободан Јоловић, председник Савета МУО, упознао је присутне са планом уписа у основне и средње школе, а на основу извештаја руководиоца ШУ Чачак. Осми разред је према подацима, завршило 2020 ученика и то: 1131 ученик у Чачку, 395 ученика у Горњем Милановцу, 307 у Ивањици и 187 у општини Лучани. На Завршни испит није изашло 10 ученика, што практично значи да је 2010 ученика  положило Завршни испит и имало шансу за упис у неку од средњих школа. Ученицима осмог разреда било је на располагању 66 образовниг профила или занимања. У првом уписном  кругу, према поднетом извештају, сва места, на свим образовним профилима, попуниле су следеће школе: Гимназија, Економска школа и Медицинска школа у Чачку и Економска школа у Горњем  Милановцу. Техничка школа у Чачку је после другог уписног круга попунила једно место које је остало упражњено у првом уписном кругу. У појединим школама остао је мањи број слободних места, за трећи уписни круг. Школама је ове године од стране Министарства, дозвољена могућност да понуде већи број занимања. Уочено је да већу популарност имају четворогодишња од трогодишњих занимања, иако такви ученици теже налазе посао, јер је према евиденцији, тржиште презасићено лицима са завршеном Економском и Медицинском школом. Из тих разлога је потребно добро  проанализирати уписну политику за следећу  школску годину.

 

Трећа редовна седница Савета МУО
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више