casino siteleri 1xbet

Дванаеста седница колегијума
05/12/2018
Прва седница колегијума
15/01/2019

Шеста редовна седница Савета Моравичког управног округа

ШЕСТА СЕДНИЦА САВЕТА МУО ЈЕ ОДРЖАНА 17.12.2018. ГОДИНЕ

 

Шестом редовном седницом Савета Моравичког управног округа, у 2018. години, председава мр Слободан Јоловић, председник Савета Моравичког управног округа, а записник води Слађана Спасовић, секретар Савета Моравичког управног округа. Седници Савета присуствују: Јадранка Достанић, заменик  председника општине Горњи Милановац и Мирјана Ђоковић, помоћник градоначелника Града Чачка.

 

Разматрање и усвајање Плана рада Савета Моравичког управног округа у 2019. години.

 

Слободан Јоловић, председник Савета Моравичког управног округа, упознао је присутне са Планом рада Савета Моравичког управног округа за 2019. годину. Истакао је да је Планом предвиђено одржавање 7 седница Савета Моравичког управног округа, с тим да се прва седница одржи у јануару, у Ивањици, друга у марту, у Горњем Милановцу, трећа у мају, у Чачку, четврта у јулу, у Лучанима или Гучи, пета у септембру, у Чачку,  шеста у октобру, у Ивањици  и седма у децембру, у Чачку. Дневни ред планираних седница Савета, по потреби, у зависности од актуелности, може се допунити, изменити, али се могу одржати и посебне – ванредне седнице Савета. Према његовим речима, ванредне седнице Савета округа могу се одржавати ради усклађивања односа окружних подручних јединица министарстава, посебних организација и органа управе у саставу министарстава, општина и градова с подручја управног округа, ради предлагања како да се побољша рад управног округа, окружних подручних јединица и подручних јединица органа државне управе које врше послове органа државне управе на подручју управног округа. Ванредне седнице се могу одржати на иницијативу начелника или најмање две трећине чланова Савета округа, како је то предвиђено чланом 4. Уредбе о управним окрузима. Нагласио је да ове седнице треба одржавати и у ситуацијама када је неопходно заузимања заједничких ставова и договора локалних самоуправа око заједничких пројеката, функционисања међуокружних, окружних и међуопштинских јавних предузећа и установа, покретања иницијатива за унапређење рада подручних јединица органа државне управе на подручју Моравичког и суседних  управних округа, Рашког, Шумадијског, Колубарског, Мачванског и Златиборског управног округа.

 

Савет Моравичког управног округа је, након разматрања, једногласно усвојио предложени План  рада Савета за 2019. годину.

%d bloggers like this: