Седница Савета округа у Гучи
Слободан Јоловић: 55. Сабор трубача у Гучи је историјски
Седница Савета округа у Гучи
Слободан Јоловић: 55. Сабор трубача у Гучи је историјски

Једанаесета седница, одржана 06.08.2015.године у Гучи

Седницом председавао мр Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа. Седници, поред чланова Савета Моравичког управног округа присуствују: Александар Дачић, помоћник градоначелника Града Чачка, Мирослав Миловановић, заменик председника општине Горњи Милановац, Миливоје Доловић, заменик председника општине Лучани, представници Полицијске управе Чачак, Красимир Красић, заменик начелника ПУ Чачак, Радосав Бошковић, начелник Саобраћајне полиције, Слободан Марковић, начелник ПС Лучани-Гуча, Мико Бешевић, в.д. директор ЈКП „Комуналац“ Лучани, Милија Миленковић, в.д. директор ЈП „Дирекција за изградњу“ Лучани, Радојко Видојевић, “Електродистрибуција“ РЈ Гуча, Јован Ковачевић, начелник општинске управе Лучани, Драгомир Савић, директор Туристичке организације Чачак, Зоран Вучићевић, Центар за културу општине Лучани, Мирјана Кукић, комунални инспектор општине Лучани, Светлана Илић, комунални инспектор општине Лучани, Др Светлана Тадић, шеф Одсека Санитарне инспекције, Весна Станић, здравствени инспектор, Љиљана Mајсторовић, начелник инспекције рада, Живорад Богосављевић, водни инспектор, Ана Лапчевић, координатор Пољопривредне инспекције, Валентина Стефановић, начелник Одељења туристичке инспекције, Предраг Васиљевић, начелник тржишне инспекције, Драгана Шћекић, фитосанитарни инспектор, Милош Рисимовић, гранични санитарни инспектор и Зоран Крљанчевић, грађевински инспектор општине Лучани.

Рад инспекција у време одржавања манифестација

Председник Савета, мр Слободан Јоловић, позвао је представнике окружних подручних јединица органа државне управе-инспекција да дају информације о свом раду у време културних, привредних и забавних манифестација на подручју Моравичког управног округа (Драгачевски Сабор трубача у Гучи,Нушићијада у Ивањици и Купусијада у Мрачјевцима).

Валентина Стефановић, начелник Одељења туристичке инспекције, истакла је да је њена инспекција присутна све време трајања Драгачевског сабора трубача у Гучи,да раде уобичајено, као и да није било неких проблема.

Љиљана Мајсторовић, начелник Инспекције рада, нагласила је да су предмет контроле најчешће угоститељски објекти, нарочито имајући у виду примену новог Закона о инспекцијском надзору. Указала је и на чињеницу да за сада нема никаквих проблема у раду и да све тече уобичајеним током.

Предраг Васиљевић, начелник Тржишне инспекције указао је да његова инспекција врши контролу трговинских радњи и да се јавља проблем са радњама које су регистроване само неколико дана пре контроле, односно пре почетка Драгачевског Сабора трубача у Гучи.

Др Светлана Тадић је истакла да је њена инспекција присутна у Гучи од самог отварања Драгачевског Сабора трубача и да раде у координацији са Заводом за јавно здравље. Контроле врше уобичајено, а грађанима су доступни бројеви телефона инспекције и свако ко има потребе може да им се обрати.

Ана Лапчевић, координатор Пољопривредне инспекције, је навела да углавном врше контролу пића и да нема никаквих проблема у њиховом раду.

Биљана Вукосављевић, ветерински инспектор у Гучи , указала је да се контроле врше уобичајено и да нема неких значајнијих проблема.

Живорад Богосављевић, водни инспектор, навео је да се контроле врше уобичајено.

Мирјана Кукић, комунални инспектор општине Лучани, истакла је да све задатке решавају у ходу и да за сада нема никаквих проблема у њиховом раду.

Јован Ковачевић, начелник општинске управе Лучани, навео да имају своје екипе и да поступају према својим законским обавезама. Када је у питању Драгачевски сабор трубача у Гучи, углавном се јављају проблеми око заузимања јавних површина, прегласне музике и одстрањивања неакредитованих оркестара. У суштини,све активности се одвијају према уобичајеном темпу.

Безбедност људи на првом месту

Поводом друге тачке дневног реда која се односила на јавну и безбедност у саобраћају,у време културних, привредних и забавних манифестација на подручју Моравичког управног округа (Драгачевски сабор трубача у Гучи, Нушићијаду у Ивањици и Купусијаду у Мрчајевцима) представници полиције, Красимир Красић, заменик начелника ПУ Чачак, Радосав Бошковић, начелник саобраћајне полиције и Слободан Марковић, начелник ПС Лучани – Гуча, истакли су да се предузимају све неопходне мере како би се максимално осигурала безбедност људи и имовине и како би све прошло у најбољем реду.

Организатор и Министарство унутрашњих послова, предузели су све неопходне мере у циљу остваривања максималне безбедности саобраћаја и заштите лица и имовине.

 Јавна предузећа и локалне самоуправе спремно дочекују манифестације

Радојко Видојевић из „Електродистрибуције“ РЈ Гуча, истакао је да су радници „Електродистрибуције“ отклонили све постојеће кварове на мрежи. Указао је и на повећану потрошњу електричне енергије, настале због постављања шатри. Навео је и да су организована дежурства, да су покривене све смене, као и да се предузимају све неопходне мере како би све прошло у најбољем реду.

Указано је и на чињеницу да су ПТТ и Телеком максимално одрадили свој део обавеза везаних за нормално одвијање Драгачевског Сабора трубача у Гучи.

Мико Бешевић, в.д.директора ЈКП „Комуналац“ Лучани, истакао је да комунална предузећа купе смеће, чисте и перу улице. Указао је да им је један камион у квару и да ће појачање стићи из Пожеге, у петак и суботу.

Председник Савета Моравичког управног округа, мр Слободан Јоловић,сугерисао је да ЈКП „Комуналац“ Лучани затражи помоћ и од ЈКП у Чачку,које ће им свакако изаћи у сусрет и пружити сву неопходну помоћ.

Зоран Вучићевић, в.д. директора Центра за културу и спорт општине Лучани, истакао је да све тече како треба, да је претходни дан био дан жалости, али да се за викенд очекује много већи прилив гостију.

Начелник Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић, замолио је присутне да свако одради свој део посла, како би сви били задовољни, нарочито посетиоци. Нагласио је да контроле треба вршити у складу са законом, уз међусобну координацију инспекцијских служби, како се не би дошло у ситуацију да једно исто лице буде контролисано истог дана од стране више инспектора.

Миломир Зорић, председник општине Ивањица, истакао је да припреме, везане за организацију Нушићијаде теку уобичајеним темпом и да нема никаквих проблема у вези тога.

Драгомир Савић, директор Туристичке организације Чачак навео је да имају добру сарадњу ЈП и полиције, да све припреме око организовања Купусијаде у Мрчајевцима теку уоибичајено. Истакао је и да Туристичка организација Чачка на неки начин усмерава стране туристе да дођу на Сабор трубача у Гучи. Рекао је и да сви непоходни фактори добро сарађују и да је за сада све у најбољем реду.

Председник Савета Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић, упитао је да ли поводом треће тачке дневног реда има неких примедбе или предлоге, па како истих није било, Савет је једногласно усвојио следећи.

Једанаесета седница, одржана 06.08.2015.године у Гучи
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више