Једанаесета седница, одржана 06.08.2015.године у Гучи
Девета седница колегијума 07.09.2015.
Једанаесета седница, одржана 06.08.2015.године у Гучи
Девета седница колегијума 07.09.2015.

Слободан Јоловић: 55. Сабор трубача у Гучи је историјски

Јубиларни 55. Драгачевски Сабор трубача у Гучи биће историјски по томе што је направљен пресек, будући да се од овогодишњег у престоници трубе чују звуци само „чаробног лименог инструмента“, каже домаћин манифестације, Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа.
Према његовим речима гости су пристигли из земаља у окружењу и са више континената, додавши да ће долазити у још већем броју када се Сабор унапреди и постави у правом смеру.

Поводом завршетка јубиларног 55-тог Драгачевског сабора трубача у Гучи, који је одржан од 3-ћег до 9-тог августа, Слободан Јоловић, домаћин Сабора, дао је следећу за јавност:

– Користим прилику да се и јавно захвалим организатору, учесницима у програму, представницима локалне и државне власти, медијима, трговцима, угоститељима и грађанима, на још једној успешно организованој манифестацији, а домаћим и страним гстима на још једној посети и лепом проводу.

Драгачевски сабор трубача у Гучи био је, он јесте, и остаће наша највећа и најзначајнија манифестација која негује традицију, издаваштво, изворно народно стваралаштво и промовише трубу и трубаштво у земљи и свету.

Гуча истински тек треба да постане центар окупљања најбољих српских и светских трубача, да негује и поштује квалитет и стреми ка стварању бренда који ће доносити далеко веће бенефите држави Србији и народу који у њој живи, посебно гучанима и грађанима општине Лучани и околине.

За то потребана је потпуна сагласност и уважавање свих оних који на било који начин могу допринети да се овај бренд развија. Свачије мишљење треба чути, посебно оних који су Сабор организовали у прошлости, професионални приступ и колективни рад у његовој организацији, као и припреме за наредни које треба благовремено започети, те подсећање да он једино и искључиво припада народу, треба да представља основ за његову будућност.

Из Сабора треба уклонити сваку врсту незнања и злоупотреба у личне и политичке сврхе и самовољу појединаца, јер представљају озбиљну препреку за даљи развој и унапређење и воде ка његовом урушавању и гашењу.

У будућности Сабор треба да траје највише пет дана, а Сабор трубача три. Термин одржавања треба усагласити са Туристичком организацијом Србије како се не би поклапао са осталим манифестацијама у окружењу.

У званично такмичење треба вратити мајсторе трубе, обезбедити пригодне награде и звања, за вишеструке победнике и њихову медијску промоцију читаве године, и на тај начин повећати квалитет и интересовање за финално такмичење.

Само квалитет и праћење савремених токова у свету у будућности могу допринети остварњу жељених циљева ове манифестације и манифестационог туризма у Моравичком округу и Републици Србији.

Захваљујем Извршном одбору Сабора на координацији послова учесника у његовој организацији, Полицији и другим надлежним државним и локалним органима власти, јавним предузећима и установама на успешно обављеним пословима и задацима из своје надлежности и доприносу који су дали да и овај Сабор протекне у најбољем реду.

Захваљујем грађанима на гостопримству којим су показали да Србија и српски народ умеју да угосте и поштују своје госте без обзира одакле долазе и медијима на његовој промоцији и извештавању са Сабора.

Посебно захваљујем Влади Републике Србије на помоћи и подршци, без које не би могли да саградимо Дом трубача и унапређујемо овај српски брен.

Хвала и Расиму Љајићу, потпредседнику Владе, што је у име Владе и свог министарства отворио 55. Драгачевски сабор трубача у Гучи”.

Слободан Јоловић: 55. Сабор трубача у Гучи је историјски
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више