ДРУГА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА – 2023
Саопштење за јавност начелника Моравичког округа
ДРУГА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА – 2023
Саопштење за јавност начелника Моравичког округа

Начелник Моравичког управног округа Марко Парезановић у радној посети општини Горњи Милановац

Марко Парезановић начелник Моравичког управног округа данас је боравио у радној посети општини Горњи Милановац. У оквиру посете, Парезановић је са председником општине обишао радове на изградњи затвореног базена.

-Општина Горњи Милановац је једна од најозбиљнијих и најефикаснијих локалних самоуправа у нашем округу. Такође је пример квалитетне сарадње са Владом Републике Србије што потврђују бројне инвестиције у којима заједно суделују. Ту пре свега мислим на приступну саобраћајницу чија је вредност преко 30 милиона евра и која ће повезати Горњи Милановац са аутопутем “Милош Велики”. Узимајући у обзир карактер инвестиција, величину општине и број становника може да се каже да је Горњи Милановац једна од општина која има највећу подршку државе. Изградња затвореног базена, чије смо радове управо обишли је инвестиција вредна преко 5 милиона евра коју финансира само локална самоуправа што је одличан пример инвестиционог буџета. Посетили смо градилиште затвореног базена и оно што смо приметили јесте да динамика радова тече јако добро и за пар месеци овде ћемо имати један објекат који ће бити на понос грађанима Горњег Милановца, али и Моравичког Управног округа. Пројекат је јако важан за промоцију спорта и здравог живота, посебно за децу и младе, али и за развој туризма. Генерално могу рећи да Горњи Милановац има доста добрих пројеката, ради се о одговорној и озбиљној локалној самоуправи, тако да очекујем да ћемо и у будућности имати квалитетне пројекте које ће подржавати Влада Републике Србије и председник Александар Вучић, који је већ много тога доброг урадио за Горњи Милановац- рекао је Марко Парезановић, начелник Моравичког управног округа.

На територији општине Горњи Милановац се увелико ради. Изградња затвореног базена тренутно је највећа инвестиција у општини али поред тога неколико значајних пројеката чека на реализацију.

-Искористио сам посету начелника Моравичког управног округа господина Парезановића да обиђемо радове на затвореном базену. Општина Горњи Милановац, као што је и начелник поменуо, има велику подршку од министарстава, од Владе Републике Србије и од самог председника Александра Вучића. Доста тога што је започето у Горњем Милановцу долази са републичког нивоа, то су пре свега инвестиције од великог значаја за саму локалну самоуправу. Ја сам срећан што је општина Горњи Милановац поред свих инвестиција могла да издвоји импозантна средства и да уђе у изградњу затвореног базена. Пратимо изградњу од самог почетка и желим да похвалим извођаче. На жалост временски услови нам нису ишли у прилог у последња два месеца, али надлежни из компаније “Јадран” кажу да ће радови бити завршени у предвиђеном року а то значи у јануару 2024. године. Ускоро почињемо са комплетним партерним уређењем и отвореног и затвореног базена, тако да очекујем да ћемо у догледном року имати и бољу визуелизацију свега што се овде ради. Колико је велики објекат који се види изнад земље толики је објекат и под земљом. На радост наших суграђана од јануара 2024. године сви ћемо моћи да уживамо у затвореном базену.- рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Тренутно се ради на постављању кровне конструкције а по свему судећи , биће испоштован рок завршетка градње у јануару наредне године.

Начелник Моравичког управног округа Марко Парезановић у радној посети општини Горњи Милановац
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више