Парезановић преузео дужност начелника Моравичког управног округа
ПРВА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА – 2023
Парезановић преузео дужност начелника Моравичког управног округа
ПРВА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА – 2023

 ПРВЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА  МУО ЗА 2023.

Првом седницом Савета Моравичког управног округа, у 2023. години, председава Марко Парезановић, председник Савета Моравичког управног округа, а записник води Слађана Спасовић, секретар Савета Моравичког управног округа.

 

Седници Савета присуствују: Владан Милић, заменик градоначелника Града Чачка, Предраг Маслар, председник општине Ариље, Слађана Петрић, директор Пољопривредне саветодавне службе у Чачку, Зорица Милошевић и Стеван Мијајловић из општине Лучани, задужени за ресор пољопривреде, Милка Недељковић, задужена за ресор пољопривреде у општини Горњи Милановац, Бојан Гавриловић из Градске управе  Чачак, задужен за ресор пољопривреде.

 

Подела меркантилног кукуруза произвођачима млека

 

Марко Парезановић, председник Савета Моравичког управног округа, истакао је да је у Пожаревцу одржан састанак на коме је једна од тема била подела и дистрибуција меркантилног кукуруза произивођачима млека на територији Републике Србије.

Слађана Петрић, директор Пољопривредне саветодавне службе  у Чачку, навела је да Министарство пољопривреде  захтева од локалних самоуправа да свака на својој територији предузму све неопходне мере како би се извршила расподела меркантилног кукуруза произвођачима млека. Према њеним речима, на територији Града Чачка поднето је 31—8, захтева( 664 тоне), Горњи Милановац 375 захтева (640 тона), Лучани 183 захтева (251 тона)  и Ариље 37 захтева (40,8 тона), што све укупно износи  око 1.600 тона. Рок за преузимање меркантилног кукуруза, према одлуци надлежног министарства је 1. март 2023. Године. Истакла је да је тражено одлагање предвиђеног рока, међутим, за сада није добијен никакав одговор по том питању. За ториторију Моравичког управног округа преузимање ће се  вршити у Ердевику.

 

Милка  Недељковић из Горњег Милановца, задужена за послове пољопривреде  у овој локалној самоуправи, истакла је да се мора спровести јавна набавка, обзиром да се ради о већој количини кукуруза. Тај поступак, према њеним речима, потрајаће сигурно два месеца. Осим тога, постоји и проблем складиштења толике количине кукуруза, јер на територији општине Горњи Милановац не постоје објекти  који би послужили тој сврси.

 

Слађана Петрић, директор Пољопривредне саветодавне службе у Чачку, истакла је да у Ердевику не постоји могућности џакирања кукуруза, а возила која би долазила ради преузимања, морала би да се најаве дан раније. Осим тога, у случају кише није могуће извршити утовар кукуруза, тако да постоји више проблема које треба решити.

Владан Милић, заменик градоначелника Града Чачка, предложио је да се складиштење врши  у гаражи „Ауто-превоза“, где би могло да се изврши и џакирање кукуруза, на тај начин што би се поставило више вага за мерење и ангажовала лица преко Омладинске задруге, која би вршила мерење и џакирање.

 

            Обзиром да су нека питања у вези расподеле меркантилног кукуруза прозвођачима млека са територије Моравичког управног округа и даље остала нерешена и недефинисана, Марко Парезановић, начелник  Моравичког управног округа је заказао нови састанак за  30.01.2023. године, са истом темом.

 

Са напред наведеним предлогом сагласили су се и остали присутни уз обећање да ће у међувремену предузети све активности како би се решило ово питање.

 

 

 

 ПРВЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА  МУО ЗА 2023.
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више