Потпредседница Владе проф. Др Зорана Михаиловић у Гучи
Прва седница колегијума 12.01.2015.
Потпредседница Владе проф. Др Зорана Михаиловић у Гучи
Прва седница колегијума 12.01.2015.

Извештај о раду Савета у 2014. години

Савет Моравичког управног округа у 2014. години одржао је пет (5) седница.

Прва, одржана је 26.03.2014.године у седишту Округа у Чачку, на којој је усвојио план рада за 2014.годину, разматрао стање безбедности на подручју Округа и извештај о раду инспекцијских органа и Стручне службе Моравичког управног округа за 2013. годину.

Друга седница  одржана је 12.06.2014.године у згради окружног начелства у Горњем Милановцу, на којој је разматрао и усвојио информацију о Стратегији за палијативно збрињавање, као и акциони план за спровођење ове стратегије за пеирод од 2013-2020.година.

Трећа је одржана 08.07.2014.године у сали Градског већа у Чачку, на којој је усвојио информацију о заједничком наступу локалних самоуправа Моравичког управног округа према потенцијалним инвеститорима и донаторима ЕУ.

Четврта, 25.11.2014.године у седишту Округа, на којој је извршена примопредаја дужности између Дарка Домановића, дотадашњег начелника, и Слободана Јоловића, садашњег начелника Округа. На овој седници донета је препорука локалним самоуправама (граду Чачак и општинама Горњи Милановац, Ивањица и Лучани) да донесу локалне акционе планове запошљавање и у својим буџетима за 2015.годину предвиде значајнија издвајања по том основу, као и пројекте за које могу конкурисати код Националне службе за запошљавање.

Пета је одржана 24.12.2014.године згради Начелства у Гучи, на којој је поред чланова Савета, у раду учествовала потпреседница Владе Зорана Михаиловић, Дејан Трифуновић, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“, као и директори јавних предузећа, чији су оснивачи локалне самоурпаве са подручја Округа, као и представници путарских предузећа, извођача радова на територији града Чачак и општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани. На овој седници Савета донет је закључак да наведене локалне самуправе, у складу са датим смерницама, доставе Министарству и јавном предузећу издефинисане приоритете у путној инфраструктури за 2015.годину, како би се у буџету, програмима и плановима рада предвидела средства која су им конкретно предочена.

Са свих седница Савета, Министарству за државну управу и локалну самоуправу, достављене су информације, закључци и записници.

Извештај о раду Савета у 2014. години
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више