casino siteleri 1xbet

Извештај о раду Савета у 2014. години
03/01/2015

Потпредседница Владе проф. Др Зорана Михаиловић у Гучи

Данас је у Гучи је одржан Савет Моравичког управног округа, на којем су присуствовали проф. Др Зорана Михаиловић, потпредседница Владе Републике Србије и министар грађевине и саобраћаја, Зоран Дробњак, в.д.директора ЈП „Путеви Србије“, и Дејан Трифуновић, државни секретар са сарадницима, као и представници локалних самоуправа Моравичког округа.

„Коридори 10 и коридор 11 два су приоритета за државу чији ће завршетак допринети развоју земље“ – истакла је министарка Михаиловић. Још је додала да приоритете за путну инфраструктуру локалне самоуправе морају да одреде саме.

Коридор 10 треба да буде завршен до 2016. године а коридор 11 деоница од Београда до Чачка 2017. године.

На инсистирање Слободана Јоловића, начелника Моравичког управног округа, да држава помогне локалне самоуправе, пре свега, град Чачак, Лучане и Ивањицу, обзиром на мала средства у својим буџетима, како би се изградили неки путни правци, министарка Михаиловић је поновила да треба да локалне самоуправе упуте захтеве ЈП „Путеви Србије“ опредељујући конкретне путне правце.

Јоловић и Мишко Веланац, председник Привременог органа у општини Лучани, су истакли да су улагања у путеве у општини Лучани последњих година била занемарљива те да би требало да ЈП „Путеви Србије“ помогну изградњу општинских путних праваца Дљин – Пилатовићи, Вучковица – Горњи Дубац и Вича – Доњи Дубац, као и да се сагледа могућност подизања нивоа државног пута кроз Ђераћ (како би се на тај начин спречиле поплаве), али и да у Луачнима се сагледа могућност асвалтирања приступне саобраћајнице Цркви, која носи назив Светосавске улице.

Представници Горњег Милановца, Чачка и Ивањице су навели приоритете у својим локланим самоуправама уз обавезу да то дефинишу и доставе захтеве а града Чачка да је један од приоритета асвалтирање пута у Љубићу према споменику Танаска Рајића, јер ове године се обележава 200 година.

Зоран Дробњак, директор „Путева Србије“, рекао је да Чачак може да рачуна на око 100 милиона, а Лучани, Ивањица и Горњи Милановац на по 50-так, као и да ће се део тих радова извести у току 2015/16 године.

%d bloggers like this: