У Краљеву одржан састанак начелника управних округа из централне Србије
У Ивањици одржан Савет Моравичког управног округа
У Краљеву одржан састанак начелника управних округа из централне Србије
У Ивањици одржан Савет Моравичког управног округа

Шета седница, одржана 15.04.2015. године у Ивањици


На седници Савета Моравичког управног округа, одржаног 15.04.2015.године у Ивањици, констатовано је да су присутни проблеми у вези са спровођењем закључака донетих на заједничком састанку Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа у Пожеги 16.марта у вези са припремама за одбрану од града. Општине Горњи Милановац, Ивањица и Лучани, упозориле су да немају противградних ракета те да и даље незнају како да реше питање исплате накнаде противградним стрелцима а да не уђу у прекршај.

Подићи систем противградне заштите

Начелник Моравичког управног округа обавестио је чланове Савета да је у вези са питањем набавке противградних ракета и проблема ангажовања стрелаца, и ако то није његова непосредна надлежност, и као комадант Окружног штаба за ванредне информације и у својству председника Савета, предузео све што је могао како би помогао градоначелнику и председницима општина да се ово питање реши и о томе у више наврата обавештавао надлежне и упозоравао на последице и штете које трпе произвођачи и држава због нечије неодговорности.

Санација клизишта приоритетан задатак

Осим тога, наглашено је да у свим локалним самоуправама се појавио велики број клизишта који угрожава одвијање саобраћаја али и један број објеката. Договорено је да све локалне самоуправе начелнику округа доставе сву потребну документацију како би исту проследио надлежнима уз захтев са њихову помоћ у санацији.

Увести видеонадзор у Ивањици

На овој седници разматрано је и питање јавне и безбедности у саобраћају на подручју општине Ивањица и оцењено да је стање стабилно, да нема масовних појава кршења јавног реда и мира те да локална самоуправа и службеници Полицијске испоставе у Ивањици предузимају законом прописане мере како би се то стање одржало и будућности поправило. Донет је закључак да се покрену активности на увођењу видеонадзора у Ивањици као што је то урађено у Чачку и Лучанима и Гучи.

Нема примедби на рад инспекцијских служби

Разматрајући информацију о раду инспекцијских служби, Савет је закључио да нема примедби на рад инспектора на раду у Ивањици као и да се сарадња између републичких, локалних инспекција и полиције одвија професионално и без икаквих примедби.

Финансијска помоћ Гораждевцу

Савет је усвојио информацију о посети делегације Пећком округу, донео закључак о финансијској помоћи Гораждевцу у висини од милион динара и препоруку да у томе учествују Град Чачак са 500, Горњи Милановац са 250, Ивањица са 150 и Лучани са 100 хиљада динара.

Савет је донео закључак да се са делегацијом Пећког управног округа 23.04.2015.године у Чачку потпише протокол о сарадњи и позове у посету Моравичком округу и свим локалним самоуправама у складу са усвојеном агендом.

Шета седница, одржана 15.04.2015. године у Ивањици
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више