Начелници округа састали се у Пироту
Пета редовна седница Савета МУО
Начелници округа састали се у Пироту
Пета редовна седница Савета МУО

Савет Моравичког округа одржан у Милановцу

У згради Окружног начелства одржана је пета редовна седница Савета Моравичког управног округа у 2017. години. Домаћин састанка био је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, док је састанком председавао начелник Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић, саопштено је из ОУ Горњи Милановац.

Фото: gornjimilanovac.rs

На дневном реду нашле су се три тачке. Након усвајања Записника са претходне седнице Савета, прешло се на разматрање и усвајање информација о реализацији плана уписа у основне и средње школе на подручју Моравичког управног округа, о раду подручних јединица органа државне управе за првих девет месеци 2017. године, о стању јавног реда и мира, безбедности у саобраћају и активностима Сектора за ванредне ситуације за девет месеци 2017. године, о формирању Јединица цивилне заштите опште намене у локалним самоуправама на подручју Моравичког округа, о припреми субјеката за наступајући зимски период на територији округа, о спровођењу превентивних мера одбране од поплава на водотоцима првог и другог реда, о спровођењу Закона о озакоњењу објекатао спровођењу Закона о становању и одржавању зграда и о примени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе за 2017. годину.

Једна од тема била је регистрација стамбених заједница. Начелник Општинске управе општине Горњи Милановац Александар Јевтовић истакао је да је након четири предавања о регистрацији стамбених заједница, које је Општинска управа организовала у октобру, број регистрованих заједница порастао на 20. О овом питању говорио је и начелник Моравичког управног округа.

Регистрација стамбених заједница обавља се знатно боље у Моравичком округу, него у другим окрузима. Градови Чачак, Нови Сад и Крагујевац су међу ефикаснијим локалним самоуправама у Србији по овом питању. Имали смо већ састанке са представницима Стамбене агенције Чачак, Градске управе Чачка и општинских управа Горњег Милановца, Ивањице и Лучана и договорили одређене кораке. Према проценама, у Моравичком округу има око 700 стамбених заједница и далеко смо још од циља, а то је регистрација свих њих. Радимо све да грађани схвате да је у њиховом интересу да се региструју стамбене заједнице“, рекао је начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић.

Након Извештаја представника Санитарне инспекције, председник општине Горњи Милановац истакао је неопходност сталног присуства инспектора у Милановцу.

Постоји реална потреба да у Горњем Милановцу постоји санитарни инспектор, јер је недовољно да је он присутан само два дана седмично на великој територији, колику заузима наша општина. Имамо много објеката, санитарне контроле морају бити учесталије, јер је то директно везано са здрављем становништва. На овом питању ћу инсистирати и на наредним састанцима Моравичког округа и наш заједнички задатак је да за то добијемо сагласност Владе Републике Србије“, рекао је председник Ковачевић.

Он је чланове Савета упознао са новинама у систему функционисања Паркинг сервиса у граду.

фото: gornjimilanovac.rs

Заједно са Министарством унутрашњих послова радићемо на организацији Паркинг сервиса у општини Горњи Милановац, јер без њихове помоћи ми то сами не можемо да урадимо. Имаћемо 900 паркинг места која ће бити расположива на територији града и свака врста непрописног паркирања ће, у сарадњи са полицијом, бити санкционисана, а паук возила ће иста односити. Ми ћемо и пре почетка наплате паркирања спровести акцију упознавања суграђана са новим начином функционисања система јавног паркирања. Ово је једини начин да уредимо неуређен систем паркирања у граду“, истакао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Чачка Мирјана Ђоковић, заменик председника општине Лучани Миливоје Доловић, начелник ПУ и начелници одељења МУП ПС Чачак, представници Школске управе Чачак, представници Радне јединице ЈП „Србијаводе“ у Чачку, руководиоци подручних јединица органа државне управе и начелници градске и општинских управа, као и директор Стамбене агенције Чачак.

Савет Моравичког округа одржан у Милановцу
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више