Четврта седница колеијума
Уручена решења о озакоњењу, неко чекао 18 месеци, а неко 18 година
Четврта седница колеијума
Уручена решења о озакоњењу, неко чекао 18 месеци, а неко 18 година

Михајловић: Железници вратити стари сјај

Пожега – Почетак радова на санацији, на делу пруге у дужини од 650 метара у месту Гугаљ близу Јелен Дола, обишли су данас потпреседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић и начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић.

мр. Слободан Јоловић – начелник МУО

„Реконструкција овог дела пруге је веома битна ствар јер преко ње се сем путничког одвија и транспортни саобораћај првенствено за велике компаније као што је чачанска Слобода и лучанско предузеће Милан Благојевић – Наменска, као и за многе друге фирме које користе железнички саобраћај”, наводи начелник МУО Јоловић додајући да се нада и скорој реконструкцији пруге Пожега-Краљево.

Миролјуб Јефтић – генерални директор инфраструктурне железнице

Генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић каже да се врши реконструкција главног пролазног колосека и да ће се тиме ограничена брзина од 50 километара на сат подићи на 100.

„Радови ће износити око 3,5 милиона динара, што је много мање него да смо расписивали тендер и ангажовали друге извођаче да раде. Чим почне лепо време приступићемо и санацији крова на станици Драгачево, а вредност тих радова је 1,5 милиона динара”, наводи Јевтић.

Према његовим речима након ових радова приступиће се и реконструкцији главних пролазних колосека у станицама као што су Футог, Каравуково, Богојево и Гајдобра.

Зорана Михајловић – потпредседница Владе

Потпреседница Владе Зорана Михајловић наводи да ово неће бити једина станична зграда која ће бити уређена, већ ће све до краја године бити готове и изглeдати онако како доликује железници.

„Машине које ће изводити радове на санацији пруге, стајале су неколико година и нису се користиле, углавном су друге компаније радиле исто ово што ће сада радити машине железнице својим средствима. Наш циљ је да вратимо железницу на место које јoj припада, да вратимо и привучемо путнике, али и оне који ће је користити као вид транспорта. Железницу чекају велика инвестициона улагања али је то веома битно за развој наше земље”, закључила је Михајловић.

Михајловић: Железници вратити стари сјај
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више