Михајловић: Железници вратити стари сјај
Јоловић: Електронска достава материјала за седнице локланих органа власти доноси велике уштеде
Михајловић: Железници вратити стари сјај
Јоловић: Електронска достава материјала за седнице локланих органа власти доноси велике уштеде

Уручена решења о озакоњењу, неко чекао 18 месеци, а неко 18 година

Чачак – Подпреседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић приликом данашње посете Чачку уручила је решења о озакоњењу, што је пракса приликом посета градова и општина, јер се тиме постичу и позивају грађани да озаконе своје објекте.

Овом приликом решење је уручено архимандриту Тимотеју Миливојевићу за манастир Вазнесење, Бобану Павловићу за ОлиОги из Вранића, Ивану Радовановићу за „П.С. фешн дизајн”, Зорану Гавриловићу за Предрага Милојковића за стамбено пословни објекат, Радивоју Васовићу такође за стамбени објекат као и Тихомиру Симеуновићу за Драгослава Вукићевића. Решење је добио и Радосав Савић, Милољуб Крстовић и Мире Стефановић за стамбени објекат.

Начелник МУО Слободан Јоловић каже да су на састану са потпреседницом владе, државним секретарима и директорима предузећа се бавили стратешким темама овог дела Моравичког округа.
„Првенствено завршетак ауто пута Београд-Јужни Јадран, посебно дела Прељина Београд и почетак радова на деоници Прељина Пожега. Дотакли смо се актуелне тема као што је аеродром у Лађевцима и друге теме које су у надлежности министарства. Озакоњење објеката где треба да се укључе све градске и општинске управејер је то веома важно не само за Србију већ и  за грађане јер им је у интересу да своје објекте укњиже. Затим регистрација стамбених заједница, где могу да кажем да МО посебно Чачак је међу најбољим у Србији, а трећа тема је уређивање адресних регистара тако да свака улица,кућа и пословни објекат. укључујући и оне на сеоском подручју добије свој назив и број”, каже Јоловић.

 

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић захвалио се свима који су чинили за град Чачак, а оно на чему се ради ових дана је јавни увид плана Овчарско-кабларске клисуре у које је министарство инвестирало 12 милиона динара.

„Затим и сви остали пројекти као Коридор 11, Прељина – Пожега, спајање са Коридором 10, Прељина Појате, изградњи станова за безбедносне службе у граду Чачку као и опремање наше пословне зоне у Прељини. Стратешки веома важно за централну Србију је и аеродром Лађевци”, наводи Тодоровић додајући да су добили одговоре на сва питања и да ће и даље радити на томе да Чачак буде центар свих дешавање у овом делу Србије.

Потпреседница Владе Зорана Михајловић наводи да је само у протекле три године у одржавање путева на територији општине Чачак уложено 1,5 милијарду динара, а када се говоримо о Моравичком округу то је 3,5 милијарди динара.

„Само у 2018. години у град и округ око 500 милиона динара за одржавање путева. Друга тема којом смо се бавили, је железница, поготову путни прелази и шта ће се радити у току ове године, јер је то јако важно са безбедност становништва. Железнице имају задатак да пошаљу своје стручне тимове како би се кренули у реализацији. Причали смо и о аеродрому Лађевци, где он треба да постане мешовити војно-цивилни, и чекамо решење Министарства одбране да то и потврди како би могли да знамо ушта се улаже”, закључује Михајловић.

Уручена решења о озакоњењу, неко чекао 18 месеци, а неко 18 година
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више