Уручена решења о озакоњењу, неко чекао 18 месеци, а неко 18 година
Презентација система Е-Скупштина
Уручена решења о озакоњењу, неко чекао 18 месеци, а неко 18 година
Презентација система Е-Скупштина

Јоловић: Електронска достава материјала за седнице локланих органа власти доноси велике уштеде

Чачак – У организацији Моравичког управног округа и подршку Министарства  државне управе и локалне самоуправе данас у Чачку престављени су пројекти електронске доставе материјала за локалне органе власти и електронског гласања.

На презентацији, на којој је престављен пројекат електронске доставе материјала за седнице скупштина, општинских већа и скупштинских радних тела, као пример добре је као пример добре праксе промовисана је Е-управа Скупштине Града Чачка, захваљујући којој у једном мандату ће се  уштедети у буџету од око девет милиона динара.

„Локлани органи власти у Моравичком округу преласком на електронску доставу материјала у мандату штедеће око двадесет милиона динара, а тај новац ће моћи да уложе у путеве, изградњу дечијих вртића и друге потребе својих грађана. Осим тога, повећаће се ефикасност и јавност у раду“, изјавио је Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа, и нагласио да је у томе Чачак пример добре праксе који могу да следе и други.

Презентацији присуствовали су председници и секретари скупштина града Чачка и општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани, начелници општинских управа и њихови стручни сарадници као и начелници управних округа из окружења (Шумадијског, Рашког, Колубарског и Мачванског), а у раду je учествовао и Др Иван Бошњак државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, који је подржао овај пројкекат и истакао да увођење информационих технологија у систем државне и локлане управе је наша будућност, да оне обезбеђују многе предности, осим значајних уштеда и постизања веће ефикасности и јавности у раду, и смањењу корупције, а да отпори који су присутни превазилазе се обукама које се свакодневно врше.

Игор Трифуновић, председник скупштине Града Чачка, најавио је и дугу фазу овог пројекта након реконструкције градске сале, а то је увођење система електронског гласања који до сада има само пет градова у Србији.

 

Видео прилог ТВ Телемарк:

ПОГЛЕДАЈТЕ И ПРЕУЗМИТЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА СИСТЕМА Е-СКУПШТИНА

Јоловић: Електронска достава материјала за седнице локланих органа власти доноси велике уштеде
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више