Oкружне командно – симулационе вежбе ,,Чачак 2017”
У Чачку обележена годишњица Нато бомбардовања
Oкружне командно – симулационе вежбе ,,Чачак 2017”
У Чачку обележена годишњица Нато бомбардовања

Друга редовна седница Савета Моравичког управног округа

На 2. редовној седници Савета Моравичког управног округа, у 2018. години, одржаној данас у Горњем Милановцу, говорило се о стању јавне безбедности на подручју Моравичког управног округа, са посебним освртом на стање безбедности на подручју општине Горњи Милановац. Било је речи и о припреми система одбране од града у 2018. години као и о стању противградних станица, ракета и противградних стрелаца.

– Око 92 одсто објеката и ракета обезбеђено је за подручје града Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана, а до 15. априла, када почиње сезона одбране од града, ћемо покушати да доведемо и преостале објекте у исправно стање и обезбедимо да на подручју округа свака противградна станица има преко 12 противградних ракета, колики је оптималан број – рекао је председник Савета Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић.

Посебна тема је била озакоњење објеката и анализа како градске и општинске управе спроводе своје обавезе које проистичу из закона о озакоњењу објеката.

– Констатовали смо да поједине управе то добро раде, а неке од њих треба да мало више буду посвећене том послу, јер то је посао који је од општег интереса са једне стране, а са друге у интересу је сваког грађанина који има нелегално саграђен објекат да по изузетно повољним условима то легализује – рекао је Јоловић.

Што се тиче регистрације стамбених заједница Моравички округ је у Републици Србији отишао даље од других и овај посао ће привести успешно крају до краја априла ове године.

– Практично, свака стамбена зграда ће имати свог управника и то ће бити почетак да се решавају неки проблеми који су везани за колективно становање на подручју читавог округа. Оно што започињемо и што треба да буде завршено до краја ове године јесте формирање односно ажурирање адресног регистра. Свака улица ће добити свој назив, свака стамбена и пословна јединица ће добити свој број, укључујући и сеоско подручје – закључио је Слободан Јоловић.

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац је истакао да што се тиче опште безбедности и сузбијања криминалитета општина Горњи Милановац је узела активно учешће са ПС у Горњем Милановцу.

– Ми смо прошле године из буџета издвојили око 15.000.000 динара за набавку камера које ће служити првенствено за безбедност деце. Прошле године смо урадили Предшколску установу „Сунце“ и обезбедили је потребним камерама. Такође, гимназију у Горњем Милановцу обезбедили смо са видео наџором, техничку и економску школу, ОШ „Момчило Настасијевић“. Такође под видео наџором ће бити и градски парк, и улаз из правца Чачка, и то ћемо завршити у наредних петнаестак до двадесет дана. Мониторинг центар за све активности ће бити у свакој засебној школи за школске објекте, а све скупа и у станици СУП-а у Горњем Милановцу где ће моћи и МУП да прати активности – рекао је Ковачевић и додао:

– Када говорим о неком наредном периоду, ми ћемо у овој години гледати да покријемо камерама све битније раскрснице у граду, тако да ћемо моћи да контролишемо не само безбедност саобраћаја, већ и да несавесне возаче том приликом кажњавамо и на такав начин. Што се тиче саме безбедности саобраћаја, набавићемо и три доплер радара за сва три фреквентна улаза у Горњи Милановац. Из правца Београда, правца Чачка и са ауто – пута тј Такова. Поред свих школа ће бити уграђена и светлосна вертикална сигнализација која ће опомињати возаче да наилазе на место школе, да успоре брзину и на сваком пешачком прелазу стану – рекао је Дејан Ковачевић.

Он је истакао да је по питању озакоњења објеката, општина Горњи Милановац прва у Моравичком округу по броју донетих решења о озакоњењу објеката.

– Овом приликом желим да похвалим и рад Општинске управе општине Горњи Милановац и све запослене који раде на пословима озакоњења јер су у значајном проценту, око 25 одсто већ успели да озаконе објеката – закључио је Дејан Ковачевић.

Друга редовна седница Савета Моравичког управног округа
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више