План рада савета за 2017. годину
Округ: Општина Лучани једина завршила попис незаконито изграђених објеката
План рада савета за 2017. годину
Округ: Општина Лучани једина завршила попис незаконито изграђених објеката

Прва редовна седница Савета МУО

У згради Окружног начелства одржана је прва редовна седница Савета Моравичког управног округа у 2017. години. Домаћин састанка био је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, док је састанком председавао начелник Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић.

На дневном реду нашло се осам тачака и то: усвајање записника са претходне седнице Савета,извештај о раду Стручне службе и Савета Моравичког управног округа у 2016. години, усвајање плана рада Савета Моравичког управног округа у 2017.години,информација МУП ПС Чачак о стању безбедности у 2016.години на подручју Моравичког управног округа(сузбијање криминала, јавни ред, безбедност саобраћаја и ванредни догађаји, елементарне и друге несреће), информација о спровођењу надзора у примени Закона о озакоњењу објеката,разматрање предлога возова за превоз путника за ред вожње 2016/2017. годинеза обавезу јавног превоза „Србија воза“ а.д. Београд, разграничење надлежности Сектора за ванредне ситуације и Хитне помоћи на ауто-путу Коридора 11 Љиг-Прељина и текућа питања.

Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Чачка Милан Бојовић, председница општине Лучани Весна Стамболић, председник општине Љиг Драган Лазаревић, представници Министарства унутрашњих послова, директори Домова здравља, директор Болнице у Чачку, представници Регионалне привредне коморе, Националне службе за запошљавање, начелници Општинских управа општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани, представници Канцеларије за локални економски развој општине Горњи Милановац.

„На овој седници Савета Моравичког управног округа нашло се више тема. Разматрани су извештаји о стању безбедности у 2016. години на подручју читавог округа и закључено је да је Полицијска управа Чачак, са свим својим одељењима, постигла запажене резултате и да људи који воде ову службу улажу велике напоре да унапреде службу и да смање ризике који утичу на безбедност грађана и њихове имовине. Договорено је и да се покрене заједничка иницијатива за изградњу пункта Хитне помоћи, како би се подигао ниво безбедности у саобраћају на деоници ауто-пута Љиг-Прељина. Разматрана су и питања у вези са озакоњењем објеката. Све локалне самоуправе морају до марта завршити попис објеката за шта је Влада Републике Србије и одобрила пријем нових радника (Чачак 35, Горњи Милановац 10, Ивањица 5 и Лучани 3 радника), јер је овај процес јавни интерес“, рекао је начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић.

План је да се седнице не одржавају само у Чачку, већ ће пракса бити и седнице у Горњем Милановцу, Ивањици и Лучанима.

„Када је у питању безбедност на ауто-путу,заједничким снагама ћемо затражити од телекомуникационих компанија бољу покривеност сигналом на ауто-путу, а и утврдили смо надлежности нашег Дома здравља и Хитне помоћи на овој деоници. Радује ме што ће, у сарадњи са начелником Моравичког управног округа, бити покренуто питање нелегалног превоза путника, као и рад угоститељских објеката у погледу радног времена, издавања фискалних рачуна и спречавања рада на црно. Општина Горњи Милановац је у процесу подношења документације за средства Министарства привреде за пројекат изградње канализације у Индустријској зони Неваде. Ова Индустријска зона попуњена је у пуном капацитету, а нема канализацију. Пројекат је урађен заједно са привредним субјектима“, истакао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Прва редовна седница  Савета МУО
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више