Трасе државних путева кроз градове и општине
Извештај о раду за 2014. годину
Трасе државних путева кроз градове и општине
Извештај о раду за 2014. годину

Пета седница, одржана 18.03.2015. године у Пожеги

На иницијативу Савета МУО Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа заказао је 18.03.2015.године заједничку седницу Моравичког, Златиборског и Рашког управног округа.

jolovic_bosnjak

У раду ове седнице, поред чланова Савета сва три округа, учествовали су и мр Велимир Илић, министар за ванредне ситуације, мр Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Ђорђе Кардум, помоћник начелника Управе за управљање ризиком Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, као и начелници ПУ из Ужица, Краљева, Чачка и Новог Пазара, представници окружних штабова за ванредне ситуације из сва три округа, републичких инспекцијских органа, јавних предузећа „Рзав“ и „Дубоко“ и локалних самоуправа са подручја сва три округа, те народна посланица у Скупштини Републике Србије из Косјерића.

Под хитно донети Закон о одбрани од града

Размотрена су актуелна питања функционисања противградне заштите, нацрта Закона о изменама Закона о ванредним ситуацијама, повећања безбедности кроз уједначавање радног времена угоститељских објеката и функционисања јавних предузећа „Рзав“ Ариље и  „Дубоко“ Ужице.

sastnak pozega

Савет сва три округа затражио је од Владе да се убрза доношење Закона о одбрани од града и паралелно изврше одговарајуће измене у Закону о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, као и да Министарство финансија обезбеди средства за ангажовање стрелаца Републичком хидрометеролошком заводу, да се изврше измене Уредбе о поступку за прибављање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава на начин да се локалним самоуправама дозволи да могу ангажовати стрелце за деловање против градоносних облака.

Нема довољно противградних ракета

Подржан је и предлог Републичког штаба за ванредне ситуације да се послови противградне заштите, заједно са запосленима, опремом и објектима, из МУП-а пренесу у Републички хидрометоролошки завод.

Затражено је да Министарство финансија обезбеди средства за набавку 11.000 противградних ракета, као и да се отклоне законске сметње да у тим набавкама могу учествовати и локалне самоуправе из сопствених буџета.

Затражено је да се набавка противградних ракета ослободи обавезе плаћања ПДВ-а обзиром на изворе средстава и намену.

Уједначити радно време угоститељских објеката

Подржан је предлог да се, ради повећања безбедности у саобраћају, уједначи време угоститељских објеката у свим локалним самоуправама на подручју сва три округа, тако да оно буде радним даном до 24,00 часова, викендом (петак и субота) до 01,00 сати, и то без изузетка. Такође, да се обезбеди примена кроз фиксан износ казни утврђен у највишем прописаном износу, обзиром да се у прекршајном поступку изричу, по правилу, у најмањем износу.

Пета седница, одржана 18.03.2015. године у Пожеги
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више