Четврти редован колегијум
Друга редовна седница Савета МУО
Четврти редован колегијум
Друга редовна седница Савета МУО

Ванредним контролама до здравије животне средине

Републички и инспектори града Чачка и општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани за послове јавних путева, комуналну делатност и заштиту животне средине, у наредних неколико месеци, вршиће појачане контроле спровођења законских прописа и одлука градске и општинских скупштина у области државних, локалних и некатегорисаних путева, комуналне хигијене и заштите животне средине.

            Циљ оваквог координисаног инспекцијског надзора републичких и локалних инспекција је повећање степена комуналне хигијене, како у насељеним местима тако и поред јавних путева, да се уклони комунални отпад и уреди путни појас, прочисте канали и пропусти, посече растиње, да се затворе и уклоне дивље депоније и изврши комунално опремање, да се створи здравија животна средина и побољша стање на путевима, изврши санација клизишта, ударних рупа и поправи стање саобраћајне сигнализације.

            Очекује се да ће се у наведни инспекцијски надзор укључити и надлежне саобраћајне инспекције, припадници МУП Полицијске управе Чачак и ПС у Горњем Милановцу, Ивањици и Лучанима, као и органи у локалним самоуправама (савет за безбедност у саобраћају и заштиту животне средине).

            Учешће треба да узму и месне заједнице, школе и удружења грађана и сами грађани, а све у циљу да се област одржавања комуналне хигијене и заштите животне средине, одржавања саобраћајница, саобраћајне сигнализације и повећања безбедности у саобраћају подигне на виши ниво.

            „У поступку инспекцијског надзора извршавања закона, других прописа и аката локалних самоуправа из области јавних путева, комунакне делатности и заштите животне средине инспектори ће предузимати све законом и одлукама локалних самоуправа прописане мере како би се поправило стање које није алармантно али може да буде и боље“ изјавио је Слободан Јоловић начелник Моравичког управног округа.

Ванредним контролама до здравије животне средине
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више