Десета седница колегијума 05.10.2015.
Седница Савета у Горњем Милановцу посвећена развојним пројектима
Десета седница колегијума 05.10.2015.
Седница Савета у Горњем Милановцу посвећена развојним пројектима

Јоловић: Чачак воде Чачани

Поводом изјава неких чачанских политичара да „Чачак воде људи из других градова“, а које су пренели штампани и електронски медији, Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа обратио се јавношћу следећом изјавом:

У штампаним и електронским медијима ових дана емитоване су изјаве појединих чачанских политичара да „Чачак воде људи из других градова“, при чему се помиње и моје, име начелника Моравичког управног округа.

Иако је реч о бесмислици и кампањи пред престојеће локалне изборе у Чачку и тежњи да се извуче неки глас више за себе или своју странку, желим да потсетим и њих и грађане Чачка да град на Морави воде Војислав Илић, градоначелник и рођени брат министра Велимира Илић, Раденко Луковић, заменик градоначелника и Вељко Неговановић, председник Градске скупштине. Сви из Чачка.

Начелник Моравичког управног округа не води град Чачак, нити за то има законско нити политичко овлашћење.

Он води управни округ. То чини у сарадњи са ресорним министарствима у Влади Републике Србије и локалним самоуправама са подручја које покрива Округ: градом Чачком и општинама Горњи Милановац, Ивањица и Лучани. И та сарадња се одвија на професионалном нивоу, коректно и у оквиру законских овлашћења и надлежности.

Начелника управног округа поставља Влада Републике Србије на предлог Министра државне управе и локалне самоуправе, не град Чачак, а ја се на тој функцији налазим тек непуних годину дана, са свим запосленима и наслеђеним проблемима од стране мојих претходника. Свих из Чачка.

Народ више није наиван. Добро зна и ко је ко, и шта ко ради. Као и што зна да у Чачку живи више десетина хиљада грађана пореклом из разних крајева Србије, можда из Драгачева и Ивањице понајвише. A зна и да чачански привредници добијају велике послове у суседним општинама и градовима а грађани запослење.

Начин на који се ових дана обраћају бирачима поједини политичари је више него препознатљив и представља само почетак прљаве предизборне кампање од које грађани Чачка и Србије нити су имали, нити ће имати, велике користи.

Питам их: Да ли то значи да у Влади Републике Србије не треба да буде нико ко није из Београда? Па зар мисле да у Београду нема других и успешнијих од њих? Оних који би, можда, посао радили боље, а можда и лошије?

Помињање неколико кадрова у граду са преко 100 хиљада становника пореклом из суседних општина и градова у Чачку, а мали их је број, много мањи него из Чачка у тим општинама, је такође некоректно и бесмислено.

Градска скупштина је једногласно на место директора Дома здравља у Чачку поставила Др Александра Пајовића, који у том Дому здравља ради 20 година, а и раније је био на истој дужности.

Драгиша Броћић води Оделење за ВС у Чачку којем је ове године поводом Дана Чачка одлуком градске скупштине додељено признање, итд.

Немојте више да радите једно, говорите друго а мислите треће.

Јоловић:  Чачак воде Чачани
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више