Одржан састанак окружних јединица органа државне Управе
Седница окружног штаба за ванредне ситуације
Одржан састанак окружних јединица органа државне Управе
Седница окружног штаба за ванредне ситуације

Рок за завршетак нелегално изграђених објеката истиче 27. новембра

Закон о озакоњењу објеката ступио је на снагу 27.новембра 2015.године, са јасним циљем да се највећи број објеката који су изграђени супротно Закону врати у легалне токове. Рок за завршетак нелегално изграђених објеката истиче 27.новембра ове године и неће бити продужаван, речено је на састанку начелника Моравичког управног округа са представницима градске управе града Чачка и општинских управа Горњег Милановца, Ивањице и Лучана.

На састанку са начелником Моравичког управног округа, Слободаном Јоловић, који прати рад локланих управа на пословима озакоњења објеката, представници града Чачка и општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани изнели су нека своја запажања која им отежавају и успоравају рад као што су: велики број породичних стамбених објеката изграђених у заштићеним зонама, касно објављен сателитски снимак, нерешени имовинско-правни односи, мали број запослених и спречавање пописа објеката од стране власника.

Начелник је рекао да сви они који испуњавају прописане услове треба да добију решење што пре, односно да највећи број наших грађана који су у поступку озакоњења и окончају започете поступке уписом јавних непокретности у јавну књигу о евиденцији непокретности и правима на њима.

Закључено је да градске и општинске управе, начелници органа за озакоњење и руководства локалних самоуправа у оба округа, интезивирају активности на озакоњењу нелегално изграђених објеката а Министарство грађевинарства и државне управе, преко начелника управних округа, вршиће надзор над спровођењем Закона од стране локалних самоуправа и пружиће сву неопходну стручну помоћ и подршку у току примене и дати сагласност за пријем једног броја радника који ће убрзати активности на пословима озакоњења како би они били завршени најдаље за неколико година.

У том смислу, начелник Моравичког управног округа до краја месеца организоваће састанак у Чачку са Даринком Ђуран, помоћником министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, иначе ментором за примену Закона, грађевинским инспекторима и одговорним радницима на пословима озакоњења из све четири локалне самоуправе.

Рок за попис објеката истиче 27.новембра и он неће бити продужаван, али ће започети пописи моћи да се заврше до краја године, а најкасније јануара 2017.године.

Иначе, до овог тренутка на подручју Моравичког управног округа укупно је поднето 33.184 захтева за легализацију објеката до ступања на снагу Закона о озакоњењу и пописано 21.098 након тога. Укупно 54.912, од чега у Чачку 38.358, Горњем Милановцу 7.622, Ивањици 4.466 и Лучанима 5.317.

Рок за завршетак нелегално изграђених објеката истиче 27. новембра
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више