Рок за завршетак нелегално изграђених објеката истиче 27. новембра
Одржана шеста седница савета Моравичког округа
Рок за завршетак нелегално изграђених објеката истиче 27. новембра
Одржана шеста седница савета Моравичког округа

Седница окружног штаба за ванредне ситуације

Данас у Чачку одржана је седница Окружног штаба за ванредне ситуације Моравичког округа, на којој је разматрана информација о стању, спремности и припремама субјеката за наилазећу зимску сезону 2016/2017 годину на територији Моравичког управног округа, достигнут ниво степена обучености штабова за ванредне ситуације, привредних друштава и других лица од значаја за заштиту и спасавање, достигнут ниво попуњености, опремљености и обучености специјализованих јединица цивилне заштите које образује Оделење за ванредне ситуације у Чачку, као и стање организације и изграђености система за обавештавање и узбуњивање на територији Моравичког управног округа.

На основу извештаја локалних штабова за ванредне ситуације, градског Штаба у Чачку и општинских у Горњем Милановцу, Ивањици и Лучанима, Окружни штаб за ванредне ситуације је констатовао да су предузете неопходне мере од стране наведених локалних самоуправа за одржавање путева, улица и тротоара у току наступајуће зимске сезоне.

Донети су програми и планови чишћења снега са путева, улица, тргова и тротоара, као и ангажовања механизације, обезбеђене довољне количине соли и ризле.

Окружни штаб је разматрио и информацију о спремности месних заједница и самих грађана на одржавању некатегорисаних путева, као и предузећа којима су поверени послови одржавања ауто-пута и државних путних праваца кроз Моравички округ.

Окружни штаб за ванредне ситуације Моравичког округа је констатовао да су и све јавне службе, а пре свега Електродистрибуција, Црвени крст, инспекције и др., као и војска, полиција и други надлежни органи спремни да одговоре својим задацима и обавезама у случају да дође до ванредне ситуације и потребе за њиховим додатним ангажовањем.

Разматрајући достигнути ниво попуњености специјализованих јединица цивилне заштите Моравичког управног округа констатовано је да су у оквиру Оделења за ванредне ситуације у Чачку образоване, углавном попуњене и обучене, специјализоване јединице цивилне заштите, за заштиту и спасавање, и то: за заштиту од пожара, спасавање на води и под водом, за пружање прве помоћи, РХБ заштиту, спасавање из рушевина, за збрињавање, осматрање, узбуњивање и телекомуникације.

Окружни штаб за ванредне ситуације Моравичког округа оценио је да треба наставити са обуком штабова за ванредне ситуације, привредних друштава и других лица од значаја за заштиту и спасавање, као и поправити стање организације и изграђености система за обавештавање и узбуњивање на територији Моравичког управног округа.

Нови чланови Окружног штаба за ванредне ситуације Моравичког управног округа су: потпуковник Ненад Дражинац, из ВП Краљево, Дејан Живаљевић, начелник Полицијске управе Чачак, Драган Вукајловић, директор ЈП „Градац“ Чачак, и Рада Каранац, из Школске управе у Чачку.

Седница окружног штаба за ванредне ситуације
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више