ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА  МУО
ДРУГА  СЕДНИЦА  КОЛЕГИЈУМА
ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА  МУО
ДРУГА  СЕДНИЦА  КОЛЕГИЈУМА

РЕПУБЛИЧКИ ИНСПЕКТОРИ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА У ПРОШЛОЈ ГОДИНИ ИЗВРШИЛИ 15.403 КОНТРОЛЕ

Према подацима Стручне службе Моравичког управног округа у 2019. години укупно је заведено 16.054 предмета а 43 републичка инспектора до краја године извршило је 15.403 инспекцијских надзора, од чега један део изван територије овог округа.

У односу на укупан број извршених инспекцијских надзора утврђене су у мањем или већем обиму неправилности у 4.607 случајева, због чега је поднето 607 прекршајних, 17 за привредни преступ и 24 кривичне пријаве.

 

Изречено је новчаних казни у износу од 13.505.600,00динара. Одузето је новца и робе у вредности 184.800 динара. Откривен је рад 7 нерегистрованих субјеката.

У раду „на црно“ затечено је 229 лица од чега је након интервенције инспекције рада посао добило 179 радника. Занимљив је податак да је у Моравичком округу инспекција рада последњих четири године затекла 1.237 непријављенихлица а да су послодавци по налогу инспектора у стални радни однос од наведеног броја примили 1.040 радника. Усклопу пројекта „Реци НЕ раду на црно“ активирана је и бесплатна телефонска линија (0800 300 307) путем које је са подручја Моравичког округа поднето преко сто анонимних пријава против послодаваца који нису пријавили раднике.

Највећи број инспекцијских надзора извршили су инспектори граничне санитарне инспекције (3.201), ветеринарске (2.954) и граничне фитосанитарне инспекције(2.834), који највећи број надзора обављају у поступку канцеларијске контроле.

Гранична санитарна и гранична фитосанитарна инспекција покрива места царињења у Чачку, Ужицу, Пожеги, Краљеву, Горњем Милановцу, Пријепољу, Краљеву, Рашки и НовомПазару, а у прошлој години и у Колубарском округу.

Гранични санитарни инспектор врши и контролу увоза робе, па је у прошлој години донео решење на основу којег су уништене две пошиљке из Кине као неисправне, а сада је ангажован и на контролу путника на аеродрому „Морава“ у Лађевцима.

Кад је реч о теренској контроли, највише контрола извршила је инспекција рада (1.723) и санитарна инспекција (1.438), што по инспектору иноси 288 односно 287 извршених инспекцијских надзора у току године.

Осам министарстава у Моравичком округу обавља пословеинспекцијског надзора преко тржишне, туристичке, пољопривредне, водне, шумарске, ветеринарске, здравствене, санитарне, граничне, инспекције рада, инспекције за безбедност и здравље на раду, инспекције зазаштиту животне средине, грађевинске инспекције, инспекције друмског саобраћаја, фитосанитарне и граничнефитосанитарне инспекције.

Послове инспекцијског надзора обавља 43 републичка инспектора а очекује се пријем још око 30-так у наредне три године.

Осим у седишту округа у Чачку, у оквиру Моравичкогуправног округа формиране су подручне јединице у ГорњемМилановцу, Ивањици и Гучи.

РЕПУБЛИЧКИ ИНСПЕКТОРИ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА  У ПРОШЛОЈ ГОДИНИ ИЗВРШИЛИ 15.403 КОНТРОЛЕ
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више