Путину, Трампу и Ђинпингу позив за Гучу

Јоловић: Радом и резултатима до победе на изборима
28/04/2018
Делегација Моравичког округа посетила Пећки округ на Косову и Метохији
16/05/2018

Путину, Трампу и Ђинпингу позив за Гучу

Председник Саборског одбора Слободан Јоловић упутио је позивно писмо Владимиру Владимировичу Путину, председнику Русије,Доналду Џону Трампу, председнику Америке и Си Ђинпингу, председнику Кине да буду и гости на 58. Сабору трубача у Гучи који се одржава од 10. до 12. августа.

Господине Путин, господо Трамп и Си Ђинпинг, кад дођете у српско Драгачево заборавићете на свакодневне проблеме, на ратове, на атомско и хемијско оружје, на сиротињу и оне који имају више него што им треба па им ни то није доста. Овде смо сви једнаки, весели, радосни, сви се разумемо. Гуча је најмирније и најбезбедније место у свету. Видећете како је у овој наш крај уткана стара вокална традиција са фолклором и гласовитим инструментом трубом, која, како кажу, нигде не звучи као у Гучи. – наводи се у позивном писму.

Јоловић наводи да младе и талентоване генерације са овог поднебља српску музичку традицију оживљавају надахнућем и снагом каква се не среће у свету.

У Гучи се не чује труба само из Србије, већ и из Европе, Америке, Русије и читавог свет који се окупи у варошици трубе. А да је то тачно говори традиција дуга преко пола века и 20 милиона домаћих и велики број страних гостију који су посетили ову малену али на далеко чувену варош, коју пре неки дан целом свету препоручи и Америчка телевизијка мрежа ЦНН.У Гучи се окупљају Словенци, Хрвати, Албанци, Македонци, Бошњаци, Црногорци, Мађари, Румуни, Грци, Бугари, Аустријанци, Немци, Енглези, Италијани, Французи, Руси, Американци, Кинези… и немају ни један спор нити нерешен проблем. Долазе да чују чудесне звуке националног српског инструмента трубе, а одлазе радоснији, здравији и традиционално мудрији. – наводи се у овом писму.

Јоловић је позвао председнике три светске силе да буду део традиционалног и највећег трубачког спектакла у свету..
Уз трубе наших мајстора и шампиона, познате драгачевске специјалитете купус из земљаног лонца, сир, кајмак, проју, хајдучки ћевап, јагњеће и прасеће печење и хладно пиће, много ћете се боље разумети а нама и целом свету ће бити боље.-закључио је председник Саборског одбора, Слободан Јоловић.

%d bloggers like this: