Моравички округ номинован за још једно високо међународно признање

Школе и факултети у Моравичком округу свечано обележили Савиндан
27/01/2020
ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА  МУО
03/02/2020

Моравички округ номинован за још једно високо међународно признање

Госпођа Александра Фергусон, координатор програма „Постигнућа 2020“, упутила је писмо Слободану Јоловићу начелнику Моравичког управног округа у којем га обавештава да је Моравички округ номинован за међународну награду „Постигнућа 2020“ као динамично растућа регија и позвала га да 17. априла 2020. године посети Лондон, наводи се у саопштењу Стручне – ПРЕСС службе Моравичког управног округа.

„Доследан рад и достигнућа Моравичког округа у повећању његове инвестиционе и туристичке атракције заслужују пажњу ваших колега и инвеститора из различитих земаља. Темељно бирамо номиноване. Мравички округ је ушао у ужи избор у складу са информацијама прикупљеним из различитих извора.

Наше аналитичко одељење проучавало је материјале са гранских конференција, форума и изложби, активности професионалних синдиката и удружења, међународних фондова и удружења, државних органа, друштвених мрежа, медија“, стоји у писму госпође Фергусон.

Форум достигнућа је моћна међународна платформа за комуникацију у различитим сферама активности, укључујући управљање градовима и територијама, науку и образовање, пословање и здравство. Он је без премца у погледу могућности умрежавања и нуди прилику за успостављање непроцењивих пословних веза.

Иако остаје потпуно независан од владиног или политичког утицаја, 54 земље света препознају Форум достигнућа захваљујући комбинацији међународне сарадње и позитивних комерцијалних резултата.
Организациони одбор и Стручно веће Међународног форума за достигнућа „Постигнућа 2020“ позвали су начелника Слободана Јоловића да 17. априла 2020. посети Енглеску и у Лондону присуствујете годишњој церемонији „Постигнућа 2020“.
„Предложићу градоначелнику и председницима општина да урадимо презентацију и у Лондону заједнички представимо потенцијале Моравичког округа у повећању инвестиционе и туристичке атракције за све четири локалне самоуправе како би привукли већу пажњу иностраних гостију и инвеститора“, каже Јоловић.

Ово је друго високо међународно признање које у веома кратком временском раздобљу стиже на адресу Моравичког управног округа, а начелник Моравичког округа Јоловић је био позван да крајем прошле године у оквиру званичног програма Самита лидера – 2019. године учествује у дебати у Оксфорду на тему „Како регију учинити угодном за живот, пожељном за туристе и атрактивном за инвеститоре“.
Независни Међународни комитет у октобру прошле године Моравичком управном округу и начелнику Слободану Јоловићу као појединцу је доделио престижну интернационалну награду и признање „ГлобалЛоцал” као најбољој државној институцији са извршним овлашћењима у 2019 години на територији 23 државе Средње и Југоисточне Европе”.

Стручна – ПРЕСС служба Моравичког управног округа

 

%d bloggers like this: