Школе и факултети у Моравичком округу свечано обележили Савиндан
ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА  МУО
Школе и факултети у Моравичком округу свечано обележили Савиндан
ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА  МУО

Моравички округ номинован за још једно високо међународно признање

Госпођа Александра Фергусон, координатор програма „Постигнућа 2020“, упутила је писмо Слободану Јоловићу начелнику Моравичког управног округа у којем га обавештава да је Моравички округ номинован за међународну награду „Постигнућа 2020“ као динамично растућа регија и позвала га да 17. априла 2020. године посети Лондон, наводи се у саопштењу Стручне – ПРЕСС службе Моравичког управног округа.

„Доследан рад и достигнућа Моравичког округа у повећању његове инвестиционе и туристичке атракције заслужују пажњу ваших колега и инвеститора из различитих земаља. Темељно бирамо номиноване. Мравички округ је ушао у ужи избор у складу са информацијама прикупљеним из различитих извора.

Наше аналитичко одељење проучавало је материјале са гранских конференција, форума и изложби, активности професионалних синдиката и удружења, међународних фондова и удружења, државних органа, друштвених мрежа, медија“, стоји у писму госпође Фергусон.

Форум достигнућа је моћна међународна платформа за комуникацију у различитим сферама активности, укључујући управљање градовима и територијама, науку и образовање, пословање и здравство. Он је без премца у погледу могућности умрежавања и нуди прилику за успостављање непроцењивих пословних веза.

Иако остаје потпуно независан од владиног или политичког утицаја, 54 земље света препознају Форум достигнућа захваљујући комбинацији међународне сарадње и позитивних комерцијалних резултата.
Организациони одбор и Стручно веће Међународног форума за достигнућа „Постигнућа 2020“ позвали су начелника Слободана Јоловића да 17. априла 2020. посети Енглеску и у Лондону присуствујете годишњој церемонији „Постигнућа 2020“.
„Предложићу градоначелнику и председницима општина да урадимо презентацију и у Лондону заједнички представимо потенцијале Моравичког округа у повећању инвестиционе и туристичке атракције за све четири локалне самоуправе како би привукли већу пажњу иностраних гостију и инвеститора“, каже Јоловић.

Ово је друго високо међународно признање које у веома кратком временском раздобљу стиже на адресу Моравичког управног округа, а начелник Моравичког округа Јоловић је био позван да крајем прошле године у оквиру званичног програма Самита лидера – 2019. године учествује у дебати у Оксфорду на тему „Како регију учинити угодном за живот, пожељном за туристе и атрактивном за инвеститоре“.
Независни Међународни комитет у октобру прошле године Моравичком управном округу и начелнику Слободану Јоловићу као појединцу је доделио престижну интернационалну награду и признање „ГлобалЛоцал” као најбољој државној институцији са извршним овлашћењима у 2019 години на територији 23 државе Средње и Југоисточне Европе”.

Стручна – ПРЕСС служба Моравичког управног округа

 

Моравички округ номинован за још једно високо међународно признање
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више