ДЕВЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА ОДРЖАНА 02.09.2019.
04/09/2019
ДЕСЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
08/10/2019

Моравички округ добио међународну награду и признање

Само одважни, вредни и креативни, заједницу воде напред!

МОРАВИЧКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НАГРАДА И ПРИЗНАЊЕ “GLOBALLOCAL”  ЗА КРЕИРАЊЕ ДОБРОГ АМБИЈЕНТА ЗА РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У СРЕДЊОЈ И ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ

Моравички управни округ, и начелник Округа мр Слободан Јоловић, номиновани су за Интернационалну награду и признање које се додељује заједницама и институцијама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи „GlobalLocal“.

Награду и признање „GlobalLocal“ додељују Међународни економски форум „Перспективе“ са седиштем у Дубровнику и независни Међународни комитет за доделу награда „GlobalLocal“ којега чини осамнаест експерата из девет земаља из области: економија, маркетинг, менанџмет, финансије, предузетништво, екологија, архитектура, социологија, предузетништво, право, локални и регионални развој, те друге релевантне науке и дисциплине.

Моравички управни округ је иницијатор и организатор великог броја састанака представника државне и локалне  власти и предузетника, организованих са циљем да се упознају са законским и прописима локалних заједница како би своје пословање спроводили у законским оквирима. А начелник округа је, као део послова државне управе, увео као обавезну праксу саветодавних посета републички инспектора грађанима који су изразили жељу да се на озбиљан начин баве предузетничком делатношћу. У Моравичком управном округу инспектори свакодневно примају грађане у својим службеним просторијама и дају им савете без посебне најаве и заказивања. Осим тога, велика пажња се поклања превентивним инспекцијским контролама са циљем да се укаже на не намерне грешке и пропусте и свакоме помогне. Репресивно се делује само у случајевима не одговорног понашања и грубог кршења законских прописа. Бирократски и непрофесионални однос према грађанима представља прошлост.

Начелник Моравичког управног округа је у сарадњи са својим колегама, Регионалном развојном агенцијом,  Регионалном привредном комором, државном и локалним заједницама, покренуо и бројне друге акције са циљем да се унапреде услови за обављање предузетничке делатности, посебно у области изградње саобраћајне инфраструктуре, дуалног образовања, подстицаја и олакшица за обављање делатности, у области превентиве и заштите од елементарних непогода, заштите животне средине, комуналне делатности и повећања степена поверења предузетника у институције.

По приспећу и еволуацији кандидатских апликација, Међународни комитет за доделу награда и признања у првом степену је донео Одлуку о додели Златне награде и признања најбољим јавним институцијама са законодавним овлашћењима за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југо источној Европи „GlobalLocal“ Моравичком управном округу и мр Слободану Јоловићу, начелнику Округа, Чачак, Република Србија.

За ову престижну награду, из Србије, у категорији институција номинован је само Моравички управни округ, а у категорији локалних заједница град Сомбор и општина Соко Бања.

Свечаност доделе награда и признања „GlobalLocal“ биће одржана у Северној Македонији, у Скопљу, 17. и 18.октобра 2019.године, у оквиру званичног програма Светског конгреса предузетника – под високим покровитељством Владе Северне Македоније.

%d bloggers like this: