Јоловић: За легализацију више од 66.000 објеката
Јоловић: Oни који желе да се баве озбиљно политиком да говоре истину
Јоловић: За легализацију више од 66.000 објеката
Јоловић: Oни који желе да се баве озбиљно политиком да говоре истину

Легализација – Посао за нових 1000 инжињера

Начелници управних округа од данас ће се много више укључити у процес озакоњења у општинама на своjоj териториjи, имаће директну комуникациjу са министарством,пратиће како се озакоњење спроводи у локалним самоуправама и укључиће се у решавање свих проблема коjи се поjаве у том процесу, изjавила jе потпредседница владе Зорана Mихаjловић.

“Циљ владе jе да се озакоњење заврши у наредне три године и веруjем да заjедничким радом локалних самоуправа, округа и Mинистарства грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре таj циљ може да буде остварен”, рекла jе новинарима Mихаjловић, коjа jе и министарка грађевинарства, саообраћаjа и инфраструктуре.

Према њеним речима, општине су добиле квоте колико решења дневно треба да донесу и за то ће моћи да запосле додатне људе, укупно 1.046 у свим локалним самоуправама, те да ће прве контроле започети већ за три месеца.

Mихаjловић jе рекла и да ће на пословима озакоњења општине ангажовати пре свега грађевинске инжењере, архитекте и правнике, за коjе очекуjе да ће почети да раде на доношењу решења већ од почетка 2017. године.

“Локалне самоуправе нове запослене плаћаће из своjих средстава, али ће приходи од озакоњених обjеката бити далеко већи од трошка за плате”, рекла jе Mихаjловић и прецизирала да се укупан трошак за три године процењуjе на 1,3 милиjарде динара, а да само приходи од такси за озакоњење износе више од осам милиjарди динара.

Mихаjловић jе данас у Чачку разговарала са начелницима управних округа у Србиjи коjи ће се укључити у процес озакоњења и помагати градовима и општинама да брже спроводе Закон о озакоњењу обjеката.

Легализација – Посао за нових 1000 инжињера
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више