Легализација – Посао за нових 1000 инжињера
ЈОЛОВИЋ: Аутопут развојна шанса Моравичког округа
Легализација – Посао за нових 1000 инжињера
ЈОЛОВИЋ: Аутопут развојна шанса Моравичког округа

Јоловић: Oни који желе да се баве озбиљно политиком да говоре истину

Поводом изнетих неистина од стране преставника неких опозиционих странака у Чачку да сам се ја на конференцији за новинаре одржаној 8.децембра 2016.године отворено залагао за што веће финансијске захтеве Владе Републике Србије према јединицама локалних самоуправа, а чија саопштења и изјаве су пренели поједини медији, обраћам се јавношћу следећим

 

С А О П Ш Т Е Њ Е М

 

У Чачку је 8.децембра 2016.године потпредседница Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. Др Зорана Михаиловић, одржала састанак са начелницима управних округа на тему спровођења Закона о озакоњењу објеката и доношења програма изградње путне саобраћајне инфраструктуре у 2017.години, у чијем раду су учествовали и Александра Дамњановић, држвани секретар, три помоћника министра, Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“ и Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

По завршетку састанка одржана је конференција за медије у просторијама града Чачка на којој су говорили, потпредседница Владе проф. Др Зорана Михаиловић, начелник Моравичког управног округа и директор ЈП „Путеви Србије“. У својству домаћина присутне је поздравио градоначелник Милун Тодоровић.

Том приликом, коментаришићи начин расподеле трансферних средстава, ни једном једином речју нисам поменуо град Чачак, нити било коју локалну самоуправу са подручја Моравичког управног округа у контексту расподеле трансферних средстава, нити сам било кога нападао, нити бранио. Укратко, само сам прокоментарисао да се расподела трансвера локалним самоуправама врши у складу са законом утврђеним критеријумима, у зависности од развијености градова и општина и висине њихових сопствених прихода.

Поменуо сам општину Косјерић, наводећи да санацију штета које су јој проузроковале елементарне непогоде Влада Републике Србије помаже из посебно за то намењених, а не трансферних средстава.

Они који желе да се озбиљно и професионално баве новинарством треба да пренесу истину, као што је то и учинила већина медија, а они који желе да се баве озбиљно политиком да говоре истину.

Снимак са ове конференције имају сви медији са подручја Чачка.

 

У чачку, 17.12.2016.године

Јоловић: Oни који желе да се баве озбиљно политиком да говоре истину
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више