Одржана шеста седница савета Моравичког округа
Легализација – Посао за нових 1000 инжињера
Одржана шеста седница савета Моравичког округа
Легализација – Посао за нових 1000 инжињера

Јоловић: За легализацију више од 66.000 објеката

Закон о озакоњењу објеката донет је у јавном и интересу грађана Србије пре годину дана са јасним циљем да се највећи број објеката који су изграђени супротно закону врати у легалне токове.

“Иако је рок за попис објеката био 27. новембар, посао треба завршити до краја године, а најкасније до краја јануара 2017. године”, рекао је начелник Моравичког управног округа Јоловић.

На подручју Моравичког управног округа, закључно са 27. новембром, у поступак легализације ушло је 66.306 објеката, од чега 33.814 по основу поднетих захтева за легализацију до ступања на снагу Закона о озакоњењу и 32.492 је пописано од стране локалних самоуправа у протеклих годину дана.

Највише објеката за легализацију је у Чачку, 39.050. Следе Лучани са 13.285, Горњи Милановац са 8.746 и Ивањица са 5.225, што не значи да је то и право стање јер се у свим локалним самоуправама није довољно озбиљно приступило овом послу.

Лучани најбољи

Овом послу најозбиљније је приступила општина Лучани, која је највише пописала нелегалних објеката и цео посао ће завршити средином овог месеца.

У јавном је и интересу грађана Србије да сви они који испуњавају прописане услове добију решење што пре, односно да највећи број наших грађана који су у поступку озакоњења и окончају започете поступке уписом својих непокретности у јавну књигу о евиденцији непокретности и правима на њима, а да се цео посао заврши најкасније у наредне три године.

На подручју Моравичког округа укупно је до сада решено 8.411 предмета. Од тога, у Чачку 6.095, Горњем Милановцу 1.315, Ивањици 517 и Лучанима 484.

Јоловић: За легализацију више од 66.000 објеката
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више