Осми редован колегијум
Четврта редовна седница Савета МУО
Осми редован колегијум
Четврта редовна седница Савета МУО

Формира се база незаконито изграђених објеката

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфрструктуре и Републички геодетски завод, у циљу реализације Пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“ којим се пружа подршка привредној реформи коју спроводи Влада Републике Србије, израдило је софтвер за формирање прецизне базе података незаконито изграђених објеката на територији Републике Србије, како би се омогућила брза реализација процене масовне вредности непокретности.

 

Оваква база података у електронској форми биће формирана у сарадњи са локалним самоуправама. Надлежни у јединицама локалних самоуправа, градској и општинским управама, у софтвер уносиће само документа у којима су донета решења грађевинских инспектора о рушењу незаконито изграђених објеката.

 

Електронска база незаконито изграђених објеката садржаће податке о броју, врсти, намени и површини објеката, именима инвеститора незаконито изграђених објеката, врсти земљишта на којем су ти објекти изграђени и информације са бројем парцеле и катастарској општини на којој се налазе.

 

Ови подаци, које ће јединице локалних самоуправа достављати Министарству или Републичком геодетском заводу, односно службама за катастар непокретности, биће обједиљени за целу територију Републике Србије у електронском облику и омогућиће додатно сагледавање ефеката спровођења Закона о озакоњењу објеката.

Формира се база незаконито изграђених објеката
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више