Poslovna delegacija u Austriji
Дванаеста седница колегијума 07.12.2015.
Poslovna delegacija u Austriji
Дванаеста седница колегијума 07.12.2015.

Емисија “Јавна реч” – Начелник округа

Гостујући у емисији “Јавна реч” ТВ Галаксија 32 Чачак Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа, сумирајући резултате једногодишњег рада, рекао је да очекује да у оквиру најављене реформе начелници округа добију већа законска и политичка овлашћења и у правом смислу представљају “средњи” ниво власти и буду спона између локалних самоуправа и републичке власти, али да он то чини и да ни постојећом законском регулативом и политиком државног руководства ником није забрањено да ради у интересу грађана ове земље.

У 2015.години одржано је 15 седница Савета округа (иако је обавеза 6, једна у 2 месеца), 11 седница колегијума, 5 седница Окружног штаба за ванредне ситуације и низ других активности у којима је непосредно учествовао начелник Моравичког управног округа. Остварена је добра сарадња и са другим државним органима а сарадња са локалним самоуправама одвијала се у оквиру законом прописаних надлежности, на професионалном нивоу и задовољавајући начин.

Емисија “Јавна реч” – Начелник округа
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више