Једанаеста седница колегијума 11.07.2016.
Дванаста седница колегијума 08.08.2016.
Једанаеста седница колегијума 11.07.2016.
Дванаста седница колегијума 08.08.2016.

Додик домаћин Сабора у Гучи. Мирослав Илић: Гуча је светиња

Најбољем српском и светском тенисеру Новаку Ђоковићу понуђено да буде домаћин ове манифестације следеће године, изјавио председник Саборског одбора Слободан Јоловић.

Председник Републике Српске биће домаћин 56. Драгачевског сабора трубача у Гучи, најавио је први човек Саборског одбора Слободан Јоловић и додао да је најбољем српском и светском тенисеру Новаку Ђоковићу понуђено да буде домаћин ове манифестације следеће године.

Јоловић је навео да ће Додик отворити Сабор трубача у четвртак 11. августа код Споменика трубачу у центру Гуче, као и да ће у суботу 13. августа присуствовати финалном такмичењу најбољих српских трубачких оркестара.

Сабор незванично почиње у среду 10. августа концертима Светлане Цеце Ражнатовић и Боре Ђорђевића, а завршава се у недељу 14. августа концертима Северине и Мирослава Илића у престоници трубе.

“Гуча је светиња”, оценио је Мирослав Илић, а Јоловић се надовезао да је Гуча која траје више од пола века светиња за Србију.

Славуј из Мрчајеваца је приметио да га нервирају приче да ли су Србији потребни и Егзит и Гуча, и констатовао да морамо да чувамо обе ове ове манифестације.

“Ја у колима слушам Битлсе, али волим и звуке трубе. Имам места за обе емоције, али предност дајем Гучи”, рекао је Илић и напоменуо да је у Гучу одлазио још пре 50 година.

Јоловић је најавио да ће се за најбоље у Гучи борити 18 оркестара, дакле два више него прошле године због великог интересовања трубача. Први пут ће се одржати такмичење мајстора трубе, који су тај статус стекли победама управо на Сабору трубача.

Јоловић очекује велики број посетилаца како из Србије и из РС, или земаља региона, тако и из целог света, указујући да су кроз Гучу до сада продефиловали гости из више од 80 земаља света.

Додик домаћин Сабора у Гучи. Мирослав Илић: Гуча је светиња
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више