Пречишћавање отпадних вода – регионално решење
Новогодишњи пријем у Зајечарском управном округу
Пречишћавање отпадних вода – регионално решење
Новогодишњи пријем у Зајечарском управном округу

Директор НЗС боравио у Чачку

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић боравио је данас у Чачку. Он се том приликом упознао са стањем и бројем незапослених лица на територији Моравичког округа, као и са спроведеним и планираним јавним радовима.

Према најновијим подацма Националне службе за запошљавање, у Србији је незапослено око 720 хиљада, а на подручју Моравичког управног округа око 20 хиљада људи.

“Ова служба има у плану да следеће године реализује више мера за запошљавање, пре свега кроз јавне радове”, казао је директор НСЗ Зоран Мартиновић приликом данашње посете Чачку. Он је разговарао са начелником МО Слободаном Јоловићем, представницима јавних предузећа са подручја управног округа и представницима филијала ове службе. С обзиром на опредељена средства у буџету Републике Србије, следеће године биће ангажовано 6.900 особа у јавним радовима, од тога 1.900 инвалида а рачуна се и на средства локалних самоуправа, па се очекује да ће број запослених, мада сезонски и краткорочно, бити већи.

“У овој години је око 8 хиљада лица укључено у програм јавних радова, настојаћемо да на неки начин редефинишемо саму меру јавних радова, да видимо да ли може да се повећа износ за лица која учествују у јавним радовима и да се период од три месеца продужи на нешто дужи рок. То ће свакако бити предмет анализе у оквиру укупно расположивих средстава из буџета Републике али и из буџета локалних самоуправа”, рекао је Мартиновић.

Следеће године би за активне мере запошљавања требало да буде издвојено 2,8 милијарди динара и додатних 550 милиона за запошљавање особа са инвалидитетом.

“Што се тиче МО локалне самоуправе су издвојиле око 46 милиона динара за мере активног запошљавања”, рекао је начелник МО Слободан Јоловић и додао да је Чачак издвојио највише и то 30 милиона динара, следи општина Горњи Милановац са 10 милиона док је општина Ивањица определилаа 6 милиона.

“Данас смо дали препоруку општини Лучани да то учини с обзиром да је корисник средстава за јавне радове”, истакао је Јоловић. Он је нагласио да ће на подручју МО бити учињено све како би се на све начине смањила незапосленост како кроз јавне радове, тако и кроз друге мере активног запошљавања као и да ће локалне самоуправе у својим буџетима определити значајна средства за ове намене.

 

Директор НЗС боравио у Чачку
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више