Директор НЗС боравио у Чачку
Проходни путеви на подручју Моравичког округа
Директор НЗС боравио у Чачку
Проходни путеви на подручју Моравичког округа

Новогодишњи пријем у Зајечарском управном округу

Начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић приредио је новогодишњи пријем на којем је, међу бројним званицама из политичког и јавног живота Зајечара и југоисточне Србије, присуствовао и мр Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа. Поред осталих званица свечаном пријему присуствовао је и епископ Тимочки Иларион, Мирослав Клнежевић, начелник Боског управног округа, председници тимочких општина, председник Скупштине Града Зајечара Стефан Занков, представници правосуђа, полиције, образовања, јавних институција, медија…

zajecarski2– Једно од искушења које је ова Влада поставила је стабилизација државе и постизање неког квалитетнијег живота грађана. Било је доста изазова и током ове године, како на унутрашњем тако и на спољњем плану, било је доста тих покушаја да многи преко тих изазова оно што је урађено девалвирају, да децентрализују и на неки начин дестабилизују државу. Захваљујући напорима Владе, не да у томе нису успели већ су успели да се поставе неки основни темељи како би они циљеви који су зацртани били реализовани, рекао је Пауновић.
Пауновић је истакао да су покренуте бројне иницијативе, а једна од најзначајнијих је свакако, када је у питању Тимочка крајина, Коридор Исток, који ће овом простору дати изузетну развојну шансу.

– То је значајно не само за Тимочку крајину, већ и за целу Србију, повезивање јужне Европе и западне са источном. Још један значајан пројекат је Боговина, која ће служити за наводњавање у општинама Тимочке крајне, почев од Књажевца, Бољевца, Зајечара, Бора и Неготина. Оно што се планира када су у питању окрузи је давање већих овлашћења начелницима и координација локалних самоуправа према министарствима и Влади и реализација глобалних пројеката од интетеса за све грађане Тимочке крајине и Зајечарског округа. Не може ни једна локална самоуправа сама нити један појединац да привлачи инвестиције за своје место, само заједнички можемо да делујемо у циљу бољег живота грађана, додао је Пауновић.

Он је овом приликом присутнима, али и грађанима пожелео да нађу мало више времена за срећу, јер је кратак дан за неке личне сујете, да нађу времен за осмех, да преиспитају себе шта су урадили и да обрадују и друге око себе. Он је свима пожелео да буду још бољи на својим позицијама у наредној години, јер грађани то очекују од њих.

Начелник Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић похвалио је рад начелника округа у Србији и истакао да они покушавају поново да врате место окрузима које су некада имали:

– У ишчекивању другачије законске регулативе и већих законских и политичких овлашћења ми требамо да будемо прави представници Владе на подручју наших управних округа. Ја на подручју свога округа покушавам да координацијом са Владом Републике Србије и локалним самоуправама, ресорним министарствима, јавним предузећима и установама допринесем да се покрену многа значајна стратешка питања, не само она везана за рад подручних јединица органа државне управе, рекао је Јоловић.

Он је оценио као веома важне овакве скупове и контакте са колегама и представницима јавног живота у свим окрузима и активност начелника Зајечарског управног округа похвалио као пример добре праксе.

Извор: Зајечарски управни округ

Новогодишњи пријем у Зајечарском управном округу
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више