ЗОРАНА МИХАИЛОВИЋ У ПОСЕТИ МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ
ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
ЗОРАНА МИХАИЛОВИЋ У ПОСЕТИ МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ
ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МУО

Ажурирање адресног регистра посао од великог значаја

Према подацима МУП-а нешто више од три милиона грађана Србије има пријављено пребивалиште у улицама без одређеног кућног броја, од чега је преко два и по милиона пријављено на адресама за које није одређен ни назив улице, познато као „нема улице – без броја“. Због тога је 2017 године покренут пројекат Ажурирања адресног регистра како би сваки објекат добио назив улице у којој се налази и свој број.

Уочено је да постоји потреба да се реализација овог посла убрза на подручју Моравичког округа због чега је у Чачку одржан састанак начелника Моравичког управног округа, представника Кабинета премијерке Ане Брнабић и локалних самоуправа.

На састанку одржаном у Моравичком округу у Чачку, Вукашин Гроздић, саветник у Кабинету премијерке, и Слободан Јоловић, начелник МУО, истакли су да до краја ове и почетком наредне године у Србији би требало да се заврши реализација овог националног пројекта и сва физичка и правна лица добију своју адресу пребивалишта односно становања, а свим локалним самоуправама обећали потребну стручну и сваку врста помоћи у раду.

Речено је, да је Влада обезбедила и потребна средства локалним самоуправама за реализацију овог пројекта а да ће промена података у личним документима грађана бити бесплатна а процедура поједностављена.

Ажурирање адресног регистра посао од великог значаја
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више