Трећа седница колегијума
ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
Трећа седница колегијума
ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МУО

Акција „Уредимо и очистимо Моравички округ“

Савет Моравичког управног округа, на својој трећој редовној седници одржаној 20.марта 2019.године у Горњем Милановцу, између осталог, разматрао и питање спровођења законских и прописа локланих самоуправа у области заштите животне средине од стране републичких и локалних инспекција и заузео је став да се у овој области интезивирају инспекцијски надзори у наредном периоду.

Седници Савета су, поред руководилаца наведених инспекција, присуствовали и Др. Бранислав Блажић, државни скретар у Министарству за заштиту животне средине, ресорно задужени функционери и лица из локланих самоуправа, Завода за јавно здравље, полиције и  директори средњих школа и јавних комуналних предузећа из све четири локлане самоураве са територије Моравичког управног округа.

Оцењено је да, у интересу унапређења животне средине и повећања степена комуналне хигијене, треба покренути најширу акцију у коју укључити што већи број субјеката у локалним срединама (државне и органе локлане власти, републичка и локална јавна предузећа, месне заједнице и грађане, школе и установе чија је и ово делатност).

Због тога, Савет Моравичког управног округа је донео закључак да покрене акцију под називом „Уредимо и очистимо Моравички округ“ и препоруку да се у њу активно укључе Град Чачак и општине Горњи Милановац, Ивањица и Лучани и подржи од стране републике и средстава јавног информисања.

Савет је утврдио и нацрт Одлуке коју би требало да прилагоде својим локланим самоуправама и донесу градоначелник и председници општина у накраћем року, а одређени координатори конституишу комисије и обезбеде њено спровођење у пракси (организовањем састанака и доставом: члановима комисија, председницима месних заједница, управницима стамбених зграда, директорима школа, објаве на сајту и у средствима информисања, ураде и обезбеде емитовање промотивног спота у медијима).

Државни секретар Др Бранислав Блажић се похвално изјаснио о наведеној иницијативи и радау Савета Моравичког управног округа.

Нацрт Одлуке налази се на овом сајту у рубрици „Документа“.

Акција „Уредимо и очистимо Моравички округ“
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више