После договора са Зораном Михајловић: почело Асфалтирање општинског пута од Гуче до Горачића
ПЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
После договора са Зораном Михајловић: почело Асфалтирање општинског пута од Гуче до Горачића
ПЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА

Зорана Михаиловић и Слободан Јоловић дефинисали приоритете за Моравички округ

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Проф. Др Зорана Михаиловић, и начелник Моравичког управног округа, мр Слободан Јоловић, потврдили су приоритете у изградњи дела саобраћајне инфраструктуре на подручју Моравичкох управног округа, ослањајући се на национални средњорочни програм развоја саобраћајне инфраструктуре Србије, али и разговора са начелницима управних округа. За Моравички управни округ на седницама Савета одржаним у Чачку и Лучанима прошле и ове године са градоначелником Чачка и председницима општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани.
Међу најзначајнијим државним пројектима у области саобраћајне инфраструктуре су изградња аутопутева на Коридору 11 од Београда до Пожеге и даље према Црној Гори и Републици Српској, Моравског коридора од Прељине до Појата и активирање Аеродрома у Лађевцима за карго и цивилни саобраћај.
Осим тога, на подручју све четири локлане самоуправе држава ће уложити значајна средства и у државне путеве и друге саобраћајне објекте на подручју Моравичког округа али и значајна средства у изградњу локалних путева како би помогла да грађани добију што боље услове за живот на читавој територији не само у градским срединама.
Тако, између осталог, у Горњем Милановцу градиће се обилазница која ће повезати транзитни саобраћај овог града и Ибарске магистрале са Аутопутем, петља Таково, чија се вредност процењује на око 700-800 милиона динара.
Чачак је, између осталог, ставио акценат на изградњу кружног тока у Прељини и израду пројектно техничке документације за изградњу моста са приступним саобраћајницама на реци Западној Морави (Бељина-Пријевор), као и помоћ у изградњи већег броја саобраћајница на градском и сеоском подручју.
У Лучанима је планирано улагање државе преко 300 милиона динара у више локланих путних праваца, међу којима су Драгачица-Горачићи, Страњанци-школа у Живици, у МЗ Вича засеок Андрићи и Главоњићи, у МЗ Губеревци, пут Вучковица-Г.Дубац, у МЗ Рти, Каона, Котража, пут Драгачица-Драшковића механа, у МЗ Милатовићи, Лучани,  село Лучани и према манастирима Сретење и Тројице.
Ивањица се определила за путни правац Ивањица – Девићи, дужине 8,3 км, чија предрачунска вредност износи око 280 милиона динара. Држава ће Ивањици пружити и значајну помоћ у санацији локалних и некатегорисаних путева на брдскопланинском подручју ове општине.
Значајну улогу и одговорност у реализацији локланих пројеката, са становишта израде пројектно техничке документације и решавања имовинскоправних односа имаће локлане самоуправе и од њихове ефикасности и спремности капацитета извођача радова зависиће брзина и динамика ових радова.
Начелници управних округа пратиће реализацију својих, а начелник Моравичког управног округа наведених, пројеката и о томе редовно извештавати Министарство и потпредседницу Владе.
Зорана Михаиловић и Слободан Јоловић дефинисали приоритете за Моравички округ
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више