ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
Обележено 20 година од почетка НАТО бомбардовања Чачка
ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
Обележено 20 година од почетка НАТО бомбардовања Чачка

За делотворнији рад све инспекцијске службе објединити, подржан План уписа у средње школе и прихваћена примедба општине Лучани

Да би постигли већу ефикасност у раду и потпуну координацију републичких и локалних инспекција, без бирократских и политичких утицаја на различитим нивоима власти, потребно је подмладити али и оспособити кадар али и другачије организовати рад инспекцијских служби – све инспекције (републичке и локлане) објединити у оквиру посебног инспектората који ће бити под контролом Бладе Републике Србије, речено је на седници Савета Моравичког управног округа одржаној у Горњем Милановцу.

На дневном реду, између осталог, нашао се и предлог Плана уписа ученика у средње школе у Моравичком округу (за град Чачак и општине Горњи Милановац, Ивањицу и Лучане), а разговарало се и о организацији и условима рада, кадровској попуњености и сарадњи републичких и локалних инспекција на подручју Моравичког управног округа.

Прихваћен је План уписа ученика у средње школе у 2019. години са примедбом Средње школе Драгачево из Гуче и општине Лучани (да јој треба одобрити још једно оделење, јер осми разред завршава 196 а планиран упис је 120 ученика у четири оделења) и предложено министру просвете да дати примедбу уважи.

У Моравичком управном округу укупно је систематизовано 100 а попуњено 91 извршилачко место на пословима инспекцијског надзора и то републичких 48 (попуњено 43) и локланих 43 (попуњено 39), што је мали број. Да би се постигла већа делотворност и ефикасност у раду било би боље да се све инспекцијске службе обједине у једни, и ребубличке и локалне и тако се смањи било какав утицај на њихов рад, речено је на овој седници на којој су присуствовали и руководиоци појединих републичких и локланих инспекција.

Иначе, сарадња републичких и локалних инспекција у Моравичком управном округу је добра, професионална и на закону заснована и није било никаквих примедби у протеклих неколико година нити од стране локалних нити државни органа и власти.

За делотворнији рад све инспекцијске службе објединити, подржан План уписа у средње школе и прихваћена примедба општине Лучани
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више