За делотворнији рад све инспекцијске службе објединити, подржан План уписа у средње школе и прихваћена примедба општине Лучани

ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
21/03/2019
Обележено 20 година од почетка НАТО бомбардовања Чачка
24/03/2019

За делотворнији рад све инспекцијске службе објединити, подржан План уписа у средње школе и прихваћена примедба општине Лучани

Да би постигли већу ефикасност у раду и потпуну координацију републичких и локалних инспекција, без бирократских и политичких утицаја на различитим нивоима власти, потребно је подмладити али и оспособити кадар али и другачије организовати рад инспекцијских служби – све инспекције (републичке и локлане) објединити у оквиру посебног инспектората који ће бити под контролом Бладе Републике Србије, речено је на седници Савета Моравичког управног округа одржаној у Горњем Милановцу.

На дневном реду, између осталог, нашао се и предлог Плана уписа ученика у средње школе у Моравичком округу (за град Чачак и општине Горњи Милановац, Ивањицу и Лучане), а разговарало се и о организацији и условима рада, кадровској попуњености и сарадњи републичких и локалних инспекција на подручју Моравичког управног округа.

Прихваћен је План уписа ученика у средње школе у 2019. години са примедбом Средње школе Драгачево из Гуче и општине Лучани (да јој треба одобрити још једно оделење, јер осми разред завршава 196 а планиран упис је 120 ученика у четири оделења) и предложено министру просвете да дати примедбу уважи.

У Моравичком управном округу укупно је систематизовано 100 а попуњено 91 извршилачко место на пословима инспекцијског надзора и то републичких 48 (попуњено 43) и локланих 43 (попуњено 39), што је мали број. Да би се постигла већа делотворност и ефикасност у раду било би боље да се све инспекцијске службе обједине у једни, и ребубличке и локалне и тако се смањи било какав утицај на њихов рад, речено је на овој седници на којој су присуствовали и руководиоци појединих републичких и локланих инспекција.

Иначе, сарадња републичких и локалних инспекција у Моравичком управном округу је добра, професионална и на закону заснована и није било никаквих примедби у протеклих неколико година нити од стране локалних нити државни органа и власти.

%d bloggers like this: