ОСМА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Парезановић преузео дужност начелника Моравичког управног округа
ОСМА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Парезановић преузео дужност начелника Моравичког управног округа

Влада Србије именовала Марка Парезановића за новог начелника Моравичког округа

Влада Србије на данашњој седници именовала је Марка Парезановића за новог начелника Моравичког управног округа. Моравички управни округ је један од 30 округа у Србији, а чине га град Чачак и општине Горњи Милановац, Лучани и Ивањица.

Марко Парезановић рођен је 1986. године у Београду. У Чачку је завршио Основну школу Филип Филиповић и средњу Техничку школу. Основне академске студије завршио је на Факултету техничких наука у Чачку на коме је стекао звање Професор технике и информатике. Мастер студије завршио је на Факултету политичких наука у Београду као Мастер политиколог.

Парезановић је након три године рада у чачанској Електродистрибуцији, два пута биран за народног посланика у скупштини Републике Србије, 2016. и 2020. године. Један је од оснивача Српске напредне странке, а у периоду од 2015. до 2020. године обављао је функцију повереника Градског одбора ове странке у Чачку. У скупштини Србије био је члан Одбора за правосуђе, државну управу и локалну само управу, екологију и просвету, као и председник посланичке групе пријатељства са Краљевином Белгијом.

На месту начелника Моравичког управног округа Парезановић ће наследити Слободана Јоловоћа коме је 8. новембра истекао мандат.

Влада Србије именовала Марка Парезановића за новог начелника Моравичког округа
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више