У Гучи одржана трибина о Драгачевском сабору трубача

Емисија „Јавна реч“ – Моравички округ
22/04/2016
Осма седница колегијума 09.05.2016.
09/05/2016

У Гучи одржана трибина о Драгачевском сабору трубача

У Гучи је одржана трибина на тему „Унапређење организације и садржаја, чување традиције и заштита драгачевског сабора трубача у Гучи“. На овој посећеној трибини, организованој по позиву, на којој су учествовали представници организатора, мајстори трубе, новинари, угоститељи и други.

Слободан Јоловић, новоизабрани председник Саборског одбора, у уводном делу упознао је присутне о новинмама које доноси нова Одлука о Драгачевском сабору трубача у Гучи, Правилник о такмичењу трубачких оркестара, Правилник о оглашавању и спонзорству сабоора, говорио је о промицији и маркетингу Сабора у земљи и иностранству, злоупотребама Сабора а посебно о конкретним предлозима за унапређење организације предтакмичења, финалног такмичења, програмских и пратећих садржаја Сабора, маркетинга и промоције у земљи и иностранству, инфраструктурном опремању и друго.

„Доношењем (нове) Одлуке о Драгачевском сабору трубача у Гучи је прецизније регулисан поступак организације Сабора, прецизно одређени учесници и њихове обавезе у његовој организацији, организациона и саветодавна тела, као и њихова и надлежност правних и физичких лица у организацији, другачије регулисано коришћење Црквене порте као централног места из кога је потекао Сабор, да се организација Сабора врати у традиционалне оквире, трајање и садржаје које су га сврстале у културно – туристичку манифестацију, као и да се уведе финансијска дисциплина и делотворан рад учесника у организацији. Због тога, позвао сам Вас на ову трибину са циљем да активно узмете учешће и својим конструктивним и конкретним предлозима допринесете очувању и унапређењу ове манифестације од посебног значаја за Гучу, општину Лучани и Републику Србију“, рекао је Јоловић.


Иначе, на овој трибини, која је трајала пуна четири сата, подржан је предлог да се унапреде програмски садржаји ове највеће трубачке манифестације у свету са новом приредбом „Такмичење мајстора трубе“ за титулу „Шампион Гуче“ која би се остварила четвртом победом у Гучи, а свака наредна би се вредновала као двоструки. троструки… итд. „Шампион Гуче“, а све то уз одређене новчане награде.

%d bloggers like this: