Републичке инспекције поступиле по закону у случају загађења река Лупњача и Западна Морава
ПЕТА СЕДНИЦА САВЕТА МУО
Републичке инспекције поступиле по закону у случају загађења река Лупњача и Западна Морава
ПЕТА СЕДНИЦА САВЕТА МУО

Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе

Тема пете седнице Савета Моравичког управног округа била је социјална заштита на подручју Моравичког управног округа, односно у јединицама локалних самоправа: граду Чачку и општинама Горњи Милановац, Ивањица и Лучани.

У сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина – Савезом градова и општина Србије и Републичким заводом за социјалну заштиту представљен је нормативни оквир који уређује обавезе и одговорности јединица локалне самоуправе у обезбеђивању социјалне заштите, разматрани су актуелни показатељи развијености и праксе на нивоу локланих самоуправа у спровођењу политика и мера социјалне заштите са посебним освртом на реализацију наменских трансвера.

Према подацима којима располаже Републички завод за социјалну заштиту на територији Моравичког управног округа тренутно има око 202.026 становника,  од чега 17% деце старости до 17 година,  62% становника  од 18 – 65 година  и 21 % лица која су старија од 65 година. Од наведеног броја, 12.651  су корисници неких видова социјалне заштите, од чега 3.037 деце до 18 година (24%) и 2.831 лица старијих од 65 година (22,3%).

Присутни преставници СКГО, РЗСЗ, оснивача, управа и директора Центара за социјални рад размотрена је и могућност начина увећања капацитета за развој социјалних услуга на нивоу локалних заједница, као и могућност међуопштинске сарадње

Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више