СЕДМА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Јоловић: Држава улаже преко две милијарде у локалне  и некатегорисане путеве у Моравичком округу
СЕДМА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Јоловић: Држава улаже преко две милијарде у локалне  и некатегорисане путеве у Моравичком округу

Слободау Јоловићу начелнику Моравичког округа признање за сарадњу са Другом копненом бригадом Војске Србије

Бригадни генерал Жељко Кузмановић, комадант Друге бригаде копнене војске, поводом  Дана Друге бригаде копнене војске, на пригодној свечаности у касарни „Рибница“ у Краљеву Слободану Јоловићу начелнику Моравичког управног округа и комаданту Окружног штаба за ванредне ситуације уручио је посебно признање за стално присуство, посвећеност и сарадњу са Другом бригадом копнене војске у Краљеву.

Јоловић се захвалио генералу Кузмановићу на ангажовању јединица Друге копнене бригаде Војске Србије у пружању помоћи цивилним властима на подручју Моравичког округа у санацији последица природних непогода и честитао на постигнутим резултатима у јачању одбранбене способности за одбрану земље.

Прослави дана јединице присуствовали су и заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић, ранији команданти бригаде, представници јединица Копнене војске, начелници Моравичког и Рашког управног округа, затим представници МУП-а, органа локалне самоуправе, Српске православне цркве, Исламске верске заједнице, борачких удружења и бројни гости.

Командант Друге бригаде бригадни генерал Жељко Кузмановић је у свом обраћању констатовао да је Друга бригада у периоду између два празника успешно реализовала постављене задатке из све три мисије Војске Србије и подсетио да бригада прославља свој празник у знак сећања на победу коју су 1805. године извојевали српски устаници под вођством Карађорђа, ослободивши притом Карановац, данашње Краљево.

Након обраћања команданта Друге бригаде уследио је свечани дефиле јединица, додела признања и културно-уметнички програм.

Друга бригада копнене војске састоји се од пешадијских, оклопно-механизованих, артиљеријских и артиљеријско-ракетних јединица ПВО, инжињеријских и јединица везе.

У саставу Друге бригаде копнене војске налази се команда и 11 јединица ранга батаљона-дивизиона. Команда Друге бригаде је у Краљеву, а јединице су стациониране у Рашкој, Новом Пазару, Ваљеву и Краљеву.

Задаци ове бригаде су изградња и одржавање оперативних способности за извршавање задатака у оквиру све три мисије Војске Србије, обезбеђење административне линије према Косову у Метохији и контрола Копнене зоне безбедности, обучавање и увежбавање команди и јединица за извршавање наменских задатака, учешће припадника бригаде у мултинационалним операцијама и припрема и ангажовање јединица за пружање помоћи цивилним властима у санацији последица природних непогода, техничко-технолошких и других несрећа.

[rl_gallery id=”1998″]

Слободау Јоловићу начелнику Моравичког округа признање  за сарадњу са Другом копненом бригадом Војске Србије
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више