Састанак Моравичког и Зладиборског округа поводом изградње ауто-пута на К-11

Готова пројектна студија за пречишћавање отпадних вода на делу територије Моравичког и Златиборског управног округа
27/09/2016
Подићи систем противградне заштите на територији Моравичког и Златиборског управног округа
27/09/2016

Састанак Моравичког и Зладиборског округа поводом изградње ауто-пута на К-11

Ужичани траже договор на тему продужења изградње Ауто-пута на К-11 од Прељине према Црној Гори преко Ужица, Златибора и Нове Вароши до Бољара.

На заједничком састанку Савета Моравичког и Златиборског управног округа (који ће се одржати у петак 30.септембра у 11 сати у Пожеги), на дневном реду наћи ће се и изградња Аутопута на К-11, од Чачка према Црној Гори.

На ову тему, од начелника Моравичког управног округа, затражили су да се разговара и усагласе ставови око будуће трасе Димитрије Пауновић начелник Златиборског управног округа и Тихомир Петковић градоначелник Ужица.

Наиме, постоји потпуна сагласност оба округа да деоницу Аутопута на К-11 од Прељине до Пожеге треба започети одмах и завршити у што краћем року, али и на време дефинисати трасу и радити на припремама за реализацију деонице Пожега – Бољари, према Црној Гори, за коју су заинтересовани Ариље, Ивањица и Сјеница да иде преко њихове територије, док већи део локалних самоуправа Златиборског округа сматра да траса треба да се планира поред већих насељених места, као што су Ужице, Чајетина, Златибор, Нова Варош, Прибој и Пријепоље, јер у том случају би био већи проток возила аутопутем и имала економску оправданост без обзира на тренутно веће инвестиционе триошкове.

Уз то, треба планирати и крак према Републици Српској, односно Мокрој Гори и Вишеграду, али и озбиљно размишљати о конкретним активностима на деоници будућег Аутопута Прељина – Појате за коју су заинтересовани посебно Моравички, Рашки и Расински управни округ.

Оба округа су заинтересовани и за активирање аеродрома за цивилни саобраћај, Моравички „Морава“ у Лађевцима а Златиборски „Поникве“ недалеко од Ужица.

Покушаћемо да се на ову тему договримо како би смо о томе имали јединствен став свих четрнаест градова и општина са територије Моравичког и Златиборског управног округа са којим би смо упознали потпредседницу Владе и ресорног министра проф. др Зорану Михаиловић, а она то пренела премијеру и Влади Републике Србије.

Слободан Јоловић
начелник Моравичког управног округа

%d bloggers like this: