Почиње појачана контрола поштовања мере кућне изолације у Лучанима и Ивањици
Емисија “ОДГОВОР” ТВ Лав 17.12.2020.
Почиње појачана контрола поштовања мере кућне изолације у Лучанима и Ивањици
Емисија “ОДГОВОР” ТВ Лав 17.12.2020.

Привредни субјекти поштују прописане мере, ДЗ у Гучи упозорен

Привредни субјекти поштују прописане мере, ДЗ у Гучи упозорен да ажурније прослеђује податке о лицима у кућној изолацији.

За седам дана санитарна инспекција донела је 1.891 решење којима је физичким лицима на подручју Чачка, Горњег Милановца и Ивањице одређена мера карантина у кућним условима, а од ступања на снагу нових мера Владе Републике Србије за спречавање ширења и сузбијање заразне болести Covid-19 изазване вирусом Sars-Cov-2, на подручју Моравичког округа извршено је 1.036 инспекцијских надзора од стране републичких и локалних инспекција.

Контролисани су угоститељски објекти, окупљања на спортским догађајима, сале за изнајмљивање за свадбе и рођендане, тржни центри, велики трговински ланци, пијаце на отвореном и затвореном простору, објекти и средства јавног саобраћаја. Посебан акценат је стављен на поштовање ограничења радног времена и примену противепидемијских мера од стране послодаваца и физичких лица.

На територији Моравичког округа од 1.036 укупно контролисаних субјеката само у 16 случајева су утврђене неправилности.

Локалне инспекције, комунална милиција и инспекције ЈЛС, обавиле су укупно 980 контрола, санитарна и инспекција рада по 15, тржишна 12, ветеринарска осам и шест контрола туристичка инспекција.

На подручју града Чачка извршена је 961 контрола, од чега је 947 обавила комунална милиција и локалне инспекције. Није утврђена ниједна неправилност.

На подручју општине Горњи Милановац извршено је 19 надзора, и то 16 од стране комуналне инспекције, и само у једном случају утврђен је недостатак баријере.

У општини Ивањица контролисана су 33 субјекта, и то 24 од стране републичких инспекција и девет комуналне. Код 15 утврђене су неправилности које се односе на недостатак дезобаријера, личне заштитне опреме запослених и корисника, физичку дистанцу, недостатак корона редара и непоштовање ограничења радног времена.

На подручју општине Лучани од укупно 17 контрола локалне инспекције извршиле су 10 а републичке седам, и све су биле без направилности.

У протеклој недељи републичка санитарна инспекција донела је и 1.891 решење којима је физичким лицима одређена мера карантина у кућним условима, односно мера органичења слободе кретања у трајању од 14 дана уз обавезу свакодневног јављања Заводу за јавно здравље ради праћења здравственог стања.

Своју законску обавезу подношења пријава Заводу за јавно здравље у Чачку поштују здравствене установе са подручја града Чачка и општина Горњи Милановац и Ивањица. Дом здравља Лучани са седиштем у Гучи је на ту обавезу упозорен, с обзиром да се број позитивних на Ковид-19 у овој општини стално повећава.

Привредни субјекти поштују прописане мере, ДЗ у Гучи упозорен
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више