РТВ Сунце – Актуелно Слободан Јоловић, Начелник Моравичког округа
ДРУГА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
РТВ Сунце – Актуелно Слободан Јоловић, Начелник Моравичког округа
ДРУГА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА

Подршка акцији борбе против организованог криминала

Институционална борба с организованим криминалом свакако је у равни с бригом и борбом за јавно здравље нације и свих наших грађана. Дакле, у питању је прворазредни интерес државе и друштва у целини.

Сваком разборитом, политички не острашћеном истинском родољубу одавно је јасно да борба против организованог криминала у нашем друштву није, не може и не сме да буде прилика за странчарење и политичке међупартијске и сличне обрачуне. Сасвим је свеједно да ли су они маскирани у фудбалске, политичке или какве год навијаче наше пропасти. То, рекло би се, једино није јасно онима који не познају свој народ и своје грађане, једнако као што не схватају зашто им та њихова подршка упорно изостаје.

Најавивши одлучну борбу против криминалаца, председник државе је свакако имао свест о томе да улазимо у борбу на више фронтова, против озбиљног и добро скривеног непријатеља, слично вирусу с којим ратујемо готово годину дана, као и цели свет.

Није то борба у коју се ушло напречац и неприпремљено. Напротив. Најшира јавност на основу вести које свакодневно пристижу ових дана схвата да је она већ месецима на делу, и то у високом интензитету. Као и да је сечење пипака мафијашке хоботнице управо финална фаза те етапе на којој се неће стати.

Заједно са криминогеним структурама мораће да се демонтирају и процесуирају и они који су мафијашким структурама пружали логистичку, политичку и сваку другу подршку.

Свима онима који ову борбу квалификују као наводни политички маркетинг странке на власти, мора коначно постати јасно да је борба против организованог криминала наш заједнички циљ и стални задатак.

Пред нама је борба која се не може лако временски орочити. Демонтажа монструозне мафијашке хидре чији су пипци, већ и по дефиницији, продрли и у саме државне институције, дуготрајна је и озбиљна борба, у току које ће свака добијена битка бити корак ближе победи у рату против криминала који и у овом случају превазилази државне, па и регионалне границе.

Где се преплићу бројни интереси лукративне, али и политичке природе, подршка криминалцима неретко је и осмишљен покушај за дестабилизацију државе и друштва у целини, и сасвим нескривени покушај ометања у њеном развоју и отимање будућности садашњим и будућим генерацијама.

Биће ово прилика и за додатно снажење и јачање државних институција да могу надаље да функционишу у пуном капацитету за оно за шта их грађани плаћају.

Огромна већина грађана Србије има велико поверење и пружа неподељену подршком руководству државе у обрачуну с онима који су, можда, поверовали да ће мафија овде поново имати државу. Да ће чак постати јача од државе саме, те да ће имати реалну моћ да уклања све оне који им се испрече на том путу.

Неретко су то чинили бочним ударима, користећи своје ван институционалне везе и контакте са утицајним корумпираним политичарима, прљавим новцем, чак и у дословном смислу те речи и снајперске пушке.

А то што већина наших грађана напредак Србије поистовећује са свакодневним и дуготрајним напорима председника државе, само је још један у низу необоривих доказа да наши грађани одлично разумеју ко ради у општем интересу, а ко сваку прилику користи да се окористи.

Ко то не разуме, остаће на споредном колосеку сопственог политиканства. Србија више није и никада не сме да буде слаба.

Слободан Јоловић
начелник Моравичког управног округа

Подршка акцији борбе против организованог криминала
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више