Први авион Ер Србија полетео из Лађеваца, за Беч одлетело 70 путника
ИЗВЕШТАЈ О РАДУ СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ И САВЕТА МОРАВИЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ЗА 2019. ГОДИНУ
Први авион Ер Србија полетео из Лађеваца, за Беч одлетело 70 путника
ИЗВЕШТАЈ О РАДУ СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ И САВЕТА МОРАВИЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ЗА 2019. ГОДИНУ

Одржана седница Окружног штаба за ванредне ситуације

У Чачку, у седишту округа, одржана је четврта седница Окружног штаба за ванредне ситуације Моравичког управног округа у 2019 години.

Између осталог, на седници су разматрани извештаји о достигнутом нивоу попуњености специјализованих јединица цивилне заштите Моравичког управног округа, о изради Процене ризика од катастрофа и Плана заштите и спасавања јединица локалне самоуправе на територији Моравичког управног округа, о стању и предузетим мерама и проблемима у области експлозивних остатака рата на територији Моравичког управног округа, информација о стању кадровске попуњености и техничке опремљености ватрогасно-спасилачке јединице и Одсека за УР и ЦЗ на територији Округа, извештај о стању извршених превентивних и оперативних мера заштите од поплава на водама првог и другог реда за 2019. годину, о спровођењу превентивних и оперативних мера заштите од техничко-технолошких нестећа на територији Моравичког управног округа, о достигнутом степену организованости и оспособљености јединица локалне самоуправе за заштиту и спасавање, о стању организације и изграђености система за обавештавање и узбуњивање на територији Моравичког управног округа и нивоа изграђености и функционисања „Службе 112“.

Било је речи и о степену остварене сарадње са Градским и општинским  штабова за ванредне ситуације на територији Моравичког управног округа, о стању  извршене одбране од града за 2019. годину на територији Моравичког управног округа, усвојен је Извештај о раду Окружног штаба за ванредне ситуације Моравичког управног округа за 2019. годину и усвојен предлог Годишњег плана рада Окружног штаба за ванредне ситуације Моравичког управног округа за 2020. годину.

Слободан Јоловић, комадант Окружног штаба за ванредне ситуације, издвојио је од осталих и похвалио рад Градског штаба за ванредне ситуације Града Чачка и општинског штаба из Горњег Милановца и изразио жаљење што остала два нису, као је рекао „на висини задатка“, посебно Лучани који не извршавају своје законске обавезе ни након инспекциије и донетих обавезујућих налога.

Одржана седница Окружног штаба за ванредне ситуације
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више