Презентација система Е-Скупштина
Јоловић: Радом и резултатима до победе на изборима
Презентација система Е-Скупштина
Јоловић: Радом и резултатима до победе на изборима

Обележено 89 година од смрти војводе Степе Степановића

На Градском гробљу у Чачку данас су одате почасти војводи Степи Степановићу, на 89. година од упокојења. Венце на споменик славног војсковође положили су представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, затим Министарства одбране и Војске Србије, начелник Моравичког округа, делегације града Чачака, СУБНОР – а, Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије од 1912 до 1918. године и Савеза потомака ратника Србије 1912 – 1918.

Фото; Г.Оташевић

Степан Степановић (Кумодраж 1956 – Чачак 1929) ступио је у нашу ратну и војничку повест командујући Другом армијом шест година (1912 – 1918) у пет ратова, и водећи Српску војску из победе у победу. Из службе је изашао 1919, предао команду и повукао се у Чачак, посветивши се породици. Наместио би свој сто и столицу са Солунског фронта под хладњак и ту седео сатима, ретко одлазећи у Београд.
Умро је 27. априла 1929, а на сахрану у Чачак дошли су његов врховни командант краљ Александар I Карађорђевић, чланови краљевске Владе и официри. У гроб је понео неколико одликовања и малу сабљу, поклон официра Шестог пука.

Обележено 89 година од смрти војводе Степе Степановића
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више