Јоловић: Држава улаже преко две милијарде у локалне  и некатегорисане путеве у Моравичком округу
Изградња хелидрома у Моравичком округу
Јоловић: Држава улаже преко две милијарде у локалне  и некатегорисане путеве у Моравичком округу
Изградња хелидрома у Моравичком округу

Начелник Моравичког округа на састанку у Димитровграду са потпредседницом Владе и министарком Зораном Михаиловић

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. Др Зорана Михаиловић састала се у Димитровграду са начелницима свих управних округа из Србије и разговарала о новом инвестиционом циклусу и инфраструктурним пројектима који ће се реализовати на територији целе земље. Михаиловићева је том приликом истакла да све што министарство спроводи и резултати који су до сада постигнути у железничком, друмском и ваздушном саобраћају, урађени су у сарадњи са начелницима округа.

„Данас смо осим о текућим пројектима пре свега разговарали о новом инвестиционом циклусу вредном више од 10 милијарди евра који држава покреће и који је везан за транспортну инфраструктуру. Ове године почињемо изградњу неколико нових ауто-путева и реконструкцију регионалних пруга а од септембра ће цело министарство бити на терену да градовима и општинама представимо велике пројекте које покрећемо – од Моравског коридора, преко аутопутева Сремска Рача-Кузмин, Рума-Шабац-Лозница, Прељина-Пожега и Ниш-Мердаре-Приштина“, изјавила је она.

Михаиловићева је додала да сви нови закони које је држава донела спроводе се у сарадњи са начелницима округа а проблеми решавају заједнички, јер је тако успех загарантован.

У делу састанка на којем се разговарало о текућим пројектима, Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа, истакао је посебан значај за економски и свеукупан развој, не само Моравичког округа већ и целе Западне Србије, изградњу аутопута Прељина-Београд, наставак радова према Пожеги и даље према Црној Гори преко Ариља, Ивањице, Сјенице до Бољара али и Републици Српској преко Ужица. Јоловић је захвалио и на припреми за почетак изградње Моравског коридора Прељина-Појате и  покретању аеродрома „Морава“ у Лађевцима за цивилни саобраћај, посебно наглашавајући да овај аеродром у најскорије време мора добити нову савремену писту и гарго-центар. Јоловић је скренуо пажњу да се при пројектовању Моравског коридора мора предвитеди петља „Мрчајевци“ између истоименог насељеног места и Лађеваца ради искључења и укључења са и на аутопут за аеродром и Крагујевац.

„На подручју Моравичког округа захваљујући вом министарству држава улаже значајна средства осим у државне и у локлане и некатегорисане путеве. Ја сам Вам о томе проследио тачне информације. Како о ономе што се ради на територији све четири локалне самоуправе уважавајући њихове захтеве и додао оне који се воде као „хитне интервенције“ због поплава. Са Вашим сарадницима обилазим терен, одржали смо састанке са представницима ЈП „Путеви Србије“, локланих самоуправа и извођача радова.  Анализирали смо ток радова, регистровали проблеме и договорили се како да их решавамо. Чини ми се да неки извођачи радова немају довољне капацитете за преузете обавезе па смо тражили да донесу обавезујући план извођења радова за сваки добијен налог, а Зорана Дробњака, директора ЈП „Путеви Србије“, бих похвалио за сарадњу и често присуство на терену, као и помоћника министра Зорана Илића за посвећеност у пословима око отварања аеродрома у Лађевцима“, рекао је Јоловић.

Начелник Моравичког округа је рекао и да је разумео упозорење да треба више обратити пажње на оправданост поднетих захтева од стране појединих локалних самоуправа и могућност злоупотребе у одређивању приоритета у посебним ситуацијама као што су и елементарне непогоде, и да ће се то сагледати у консултацијама са представницима министарства и дирекоторм ЈП „Путеви Србије“ наредних дана а како је наложено од стране министарке Михаиловић на овом састанку.

Слободан Јоловић, начелник Моравичког округа, је истакао да је Моравички округ посебно заинтересован за нови инвестициони циклус и да ће о томе обавити консултације са градоначелником Чачка и председницима општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани и предложити конкретне пројекте.

Састанку су присуствовали државни секретари, помоћници министарке, саветници и директори јавних предузећа међу којима Путева Србије, Железнице и Аеродрома.

Начелник Моравичког округа на састанку у Димитровграду са потпредседницом Владе и министарком Зораном Михаиловић
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више