Начелници у музеју Шкоде и компанији Ауточачак
Сусрет начелника и шефова стручних служби управних округа Србије одржан у Чачку
Начелници у музеју Шкоде и компанији Ауточачак
Сусрет начелника и шефова стручних служби управних округа Србије одржан у Чачку

Начелници управних округа Републике Србије посетили компанију „Металац“

Горњи Милановац је једна од најразвијенијих локаланих самоуправа и важи за велико привредно чудо, не само на подручју Моравичког округа, већ и у читавој Западној Србији. Међу најуспешнијим фирмама у нашој општини је свакако компанија “Металац”, која је данас угостила начелнике управних округа из Републике Србије.

Слободан Јоловић – фото ГМ Пресс

„Ова компанија један је од добитника међународне интернационалне награде и признања „Глобал локал“ за развој предузетничке делатности у средњој југоисточној Европи на светском конгресу преузетника који је недавно одржан у Скопљу, а Моравички округ и ја као појединац у категорији регионалних заједница смо добили ту награду“, рекао је за Гм Пресс Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа.
Компанију „Металац“ заједно са делегацијим посетио је и председник општине Дејан Ковачевић, који је обишао производне погоне и уверио се у добро пословање ове фирме.
“Ја сам поносан што је Горњи Милановац привредно најразвијенија општина у Моравичком округу“, истакао је Ковачевић и додао да је делегација данас имала прилике да на презентацији упозна компанију „Металац“, како је расла и како је ова фирма добар пример једне од најуспешнијих приватизација у Републици Србији.

Дејан Ковачевић – фото ГМ Пресс

Подсетимо, компанија „Металац“ ове године прославила је 60 година постојања и запошљава преко 2200 људи. По основу власништва у капиталу има 15 зависних друштава са којима је повезан у групу: пет производних, шест трговинских на домаћем и четири трговинска друштва у иностранству. Од септембра 2015. године Металац је преузео и Фабрику аутомобилских делова Фад.


Металац извози своје производе у око 25 држава на свим континентима, а такође је интегрисао системе управљања квалитетом и заштитом животне средине. Тајна успеха су људи запослени у Металцу који воле ову компанију и који су посвећени раду.

Извор: ГМ Пресс

Начелници управних округа Републике Србије посетили компанију „Металац“
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више