Начелници управних округа Републике Србије посетили компанију „Металац“
Начелници управних Округа републике Србије у посети Моравичком Округу
Начелници управних округа Републике Србије посетили компанију „Металац“
Начелници управних Округа републике Србије у посети Моравичком Округу

Сусрет начелника и шефова стручних служби управних округа Србије одржан у Чачку

Моравички управни округ у категорији регионалних институција, и начелник Слободан Јоловић као појединац, су добитници интернационалне златне награде и признања „GlobalLocal“ за 2019 годину, која се додељује заједницама и институцијама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи.

Ову награду и признање доделио им је независни Међународни комитет кога чини осамнаест експерата из девет земаља средње и југоисточне Европе из различитих области, а истом обухваћено је 23 државе (10 средње и 13 југоисточне Европе).

Тим поводом, Моравички управни округ је од 29 до 31.10.2019. године био домаћин и организатор првог Сусрета начелника управних округа и шефова стручних служби у Чачку из Републике Србије, који ће у будућности постати традиција.

Поред тематских састанака посвећених актуелним питањима из организације и рада управних округа и стручних служби, начелници и њихови сарадници су присуствовали постављању Инфо-табле „GlobalLocal“ у просторијама Моравичког управног округа, посетили Аеродром „Морава“ у Лађевцима, Компанију „Металац“ у Горњем Милановцу, Предузеће „Унипромет“ у Чачку, КМН и Компанију „АутоЧачак“, обишли манастир Благовештење у којем се завештао и службовао српски Патријах Павле, Овчар и Трепчу бању где им је Туристичка организација представила туристичке и бањске здравствене потенцијале. Била је то прилика да  Моравички округ представи саобраћајну инфраструктуру, своје привредне и туристичке потенцијеле колегама из читаве Србије.

Заједничка порука са овог скупа је да начелници и управни окрузи, као административни центри Владе Републике Србије, спроводе политику Владе, имају значајну улогу и велику одговорност за опште стање на својој територији у делокругу свога рада али и да им за деловање недостају прецизнија и другачија законска регулатива и већа политичка овлашћења како би лакше, брже и легитимно решавали проблеме у интересу грађана и државе.

 

 

Сусрет начелника и шефова стручних служби управних округа Србије одржан у Чачку
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више