ДЕСЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Начелници округа у посети аеродрому “Морава”
ДЕСЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Начелници округа у посети аеродрому “Морава”

Моравичком управном округу и начелнику Слободану Јоловићу додељена међународна златна награда и признање „GlobalLocal“ за 2019 годину.

Интернационалну Златну награду и признање „GlobalLocal“ за 2019 годину, Моравичком управном округу и начелнику Слободану Јоловићу, доделио је независни Међународни комитет којега чини осамнаест експерата из девет земаља из различитих области.

У конкуренцији 23 државе средње и југоисточне Европе у категорији регионалних институција и заједница са извршним овлашћењима златну награду и признање једини су добили Моравички управни округ и начелник Слободан Јоловић.

Златна награда и признање „GlobalLocal“ додељена је у организацији Међународног економског форума „Перспективе“ са седиштем у Дубровнику и „ПромоГлобал“ са седиштем у Загребу за институционални допринос у креирању доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи.

Према мишљењу осамнаест експерата независног међународног Комитета „GlobalLocal“ Моравички управни округ и начелник Слободан Јоловић дали су значајан допринос у стварању позитивне друштвене климе у развоју предузетничке делатности и јачању поверења у државу и институције на посвећен и професионалан начин: спровођењем саветодавних посета и превентивних инспекцијских надзора, стварању повољног амбијента кроз изградњу саобраћајне инфраструктуре, индустријских зона, дуално образовање, субвенције и друге олакшице. А начелник редовно окупља представнике државне и локалне власти заједно са предузетницима и упознаје их са прописима како би своје пословање успешно обављали у законским оквирима.

 

„Иако је ово престижно признање додељено Моравичком управном округу као институцији и мени као појединцу, сматрам да је значајно за читав овај регион. Скренули смо пажњу широј јавности да Моравички округ постаје интересантан за развој предузетничке делатности и суживот грађана. За то су залужни државна и локална заједница, а ми смо само део тога“, изјавио је Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа.

Нагрда и признање уручена је на Светском конгресу предузетника одржаном у Скопљу, главном граду Северне Македоније, под високим покровитељством Владе Северне Македоније.

Прилог: ТВ Галаксија

Моравичком управном округу и начелнику Слободану Јоловићу додељена  међународна златна награда и признање „GlobalLocal“ за 2019 годину.
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више