ПЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Хроника моравичког округа емисија 13
ПЕТА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА
Хроника моравичког округа емисија 13

Креће акција „Уредимо и очистимо Моравички округ“

Савет Моравичког управног округа је донео закључак о покретању акције под називом „Уредимо и очистимо Моравички округ“ и дао препоруку да се у њу активно укључе сви органи државне и локалних заједница са подручја округа и средстава јавног информисања.

Циљ ове акције је покретање свих субјеката, а посебно грађана, на унапређењу животне средине и побољшању здравља становништва кроз повећање степена комуналне хигијене, па име се препоручује да у складу са овлашћењима и могућностима и законским прописима и одлукама локалних органа власти предузму мере и активности које ће допринети уређењу путног појаса поред свих јавних путева, уклањању дивљих депонија и смећа на територији своје локалне самопураве, комуналном опремању и друге активности за које процене да ће допринети сврси и циљу покретања ове акције али и обављања своје редовне делатности, односно јавне функције на којој се неки налазе.

Одлука о покретању акције „Уредимо и очистимо Моравички округ“ достављена је  надлежним републичким и локалним инспекцијама, републичким и локалним јавним предузећима и установама, свим месним заједницама, средњим и основним школама, дечијим вртићима, управницима стамбених зграда, средствима јавног информисања, као и надлежним органима државне и локалних заједница са подручја Моравичког округа.

Одлука је припремљена и донета пре проглашења ванредног стања, па у њеној примени у пракси треба имати увиду ту околност и обавезу поштовања донетих мера од стране Владе Републике Србије и органа локалних самоуправа.

Наачелник округа донео је и Решење о именовању комисија за праћење активности и оцену најбољих у овој акцији.

Међутим, у овој акцији најважније је учешће самих грађана и њихова свет, нагласио је Слободан Јоловић, начелник Моравичког управног округа

Креће акција „Уредимо и очистимо Моравички округ“
Ова веб локација користи колачиће да побољша ваше искуство. Коришћењем ове веб странице прихватате нашуПолитика приватности.
Прочитај више